Waarom een hondenverzekering afsluiten?

Het afsluiten van een hondenverzekering is om verschillende redenen een interessante optie. Geregeld moet men een hond van de hand doen, omdat deze financieel gezien niet onderhoud kan worden. Behandelingen van een hond bij de dierenarts kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Hetzelfde geldt voor medicijnen die een hond moet slikken om te herstellen van een virus of aandoening. Om deze kosten niet (volledig) zelf te hoeven betalen, wordt het afsluiten van een hondenverzekering aangeraden. Immers, als mensen hebben we ook een basis zorgverzekering die onze medische zorg voor een groot deel dekt! Heb jij al een verzekering voor je hond afgesloten? 

Online verschillende verzekeringen vergelijken 

Via een website als Overstappen.nl kun je verschillende hondenverzekeringen vergelijken van een grote groep verzekeraars. Niet alleen worden er verzekeringen voor honden aangeboden. Je zou bijvoorbeeld ook een verzekering voor je kat af kunnen sluiten! Het voordeel van het gebruik van een dergelijke tool zit in het feit, dat je de hondenverzekering tegen de scherpste premie afsluit. Zo hoeft een verzekering voor je trouwe viervoeter helemaal niet zo duur te zijn. Je kunt de hondenverzekering vaak direct vanuit zo’n tool afsluiten. 

Tip: kijk bij het vergelijken van verschillende verzekeringen niet alleen naar de premie, maar houd ook rekening met de geboden dekking. Mogelijk heeft je hond geregeld een specifieke behandeling nodig. Je wilt er in dat geval zeker van zijn dat deze kosten gedekt worden door de afgesloten verzekering. 

Duurdere behandeling van je hond eerder mogelijk 

Het feit dat je niet geconfronteerd wordt met de hoge kosten van een behandeling bij de dierenarts is niet het enige voordeel van een hondenverzekering. Het brengt een ander voordeel met zich mee, namelijk: je zal eerder een duurdere behandeling overwegen. Mogelijk is het opereren van je hond slimmer dan het langdurig aanhouden van medicatie. Een duurdere behandeling zal in zo’n situatie beter zijn voor het dier. Nadeel is dat het mogelijk een hoger eigen risico met zich meebrengt. Dat hogere eigen risico wat je betaalt, is echter veel goedkoper dan hetgeen een minder uitgebreide behandeling kost zonder verzekering. Een dierenarts kan je meer vertellen over het nut en de voordelen van een duurdere behandeling voor je hond. 

Terugkerende kosten worden gedekt 

Met een dierenverzekering worden niet alleen de eenmalige kosten voor een behandeling bij de dierenarts gedekt. Ook terugkerende kosten dek je op deze manier af. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kosten voor medicijnen die je hond gedurende een lange periode moet gebruiken om te herstellen. Het is een fijne gedachte, dat je deze kosten niet iedere maand of paar maanden zelf moet bekostigen. De kosten kunnen al snel fors oplopen bij medicatie voor huisdieren. Naast de herhaalmedicatie wordt ook een tweede of derde consult bij de dierenarts vergoed door de verzekeraar. 

Houd er bij het afsluiten van een verzekering voor je hond rekening mee, dat je altijd een bepaald eigen risico betaalt naast de maandelijkse premie. Een behandeling is vaak dus nooit helemaal gratis. Daarnaast is er een maximumbedrag in veel polissen opgenomen voor behandelingen bij de dierenarts.

1 gedachte over “Waarom een hondenverzekering afsluiten?”

Plaats een reactie