Loopplank voor de hond

Het gebruik van een loopplank voor honden kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn. Zeker volwassen honden van een groter ras kunnen behoorlijk zwaar zijn! Voorkom dat je te maken krijgt met rugklachten, wanneer je de hond voortdurend omhoog moet tillen. Dit doe je als je de hond op schoot wilt nemen, als je deze in de auto wilt tillen, enzovoorts. Tegelijkertijd is het voor honden niet gezond om voortdurend omhoog te moeten springen. Een hond kan te maken krijgen met rugklachten. 

Wil je onderweg met de hond zonder auto, kijk dan eens of een hondenfietskar, hondenaanhanger of een hondenbuggy wat voor jou is!

Op deze pagina lees je meer over het gebruik van een loopplank, als je de hond in de auto mee wil nemen. Zet de loopplank voor honden tegen de auto aan en laat je hond zelf de auto in lopen. Door hier al op jonge leeftijd mee te beginnen is de kans op rugklachten kleiner. Daarbij kan het lastig zijn om je dit op latere leeftijd nog aan te leren. 

Tweedehands loopplank aanschaffen

Bespaar op de kosten voor een hondenloopplank, door deze tweedehands aan te schaffen. Een tweedehands loopplank voor honden is doorgaans van een hoge kwaliteit, waardoor je hier nog jaren plezier van zal hebben. De loopplanken slijten over het algemeen alleen als gevolg van de nagels van je hond. Verder hebben de planken weinig te verduren, als je hier op een nette wijze mee omgaat. 

Het voordeel van een hondenloopplank is het feit, dat je deze niet alleen tegen de auto aan kunt leggen. Gebruik de loopplank ook om andere verhogingen te overbruggen. Denk bijvoorbeeld aan een opstapje in de tuin of bij de voordeur van je woning. Naast rugklachten worden ook klachten aan de heupen van de hond voorkomen met een loopplank. Pijn aan de rug en heupen kan erg vervelend zijn voor het dier. Vergelijk het met de klachten die je als mens ervaart! Met een simpele loopplank is het al mogelijk deze klachten sterk te verminderen. 

Aandachtspunten bij een loopplank kopen 

Een loopplank kopen vergt enige voorbereiding. Vergelijk voor de aankoop van een nieuwe of tweedehands loopplank verschillende modellen op internet. Het geeft een goed beeld van hetgeen er tegenwoordig mogelijk is bij de aankoop van een loopplank voor je hond. Een van de factoren om rekening mee te houden is het gewicht van je hond. Een loopplank moet het dier kunnen dragen en mag niet buigen. Er zijn modellen van een hele lichte soort kunststof. Deze modellen zijn bedoeld voor kleinere honden. Je kunt ook voor een loopplank van aluminium kiezen. Deze zijn steviger en kunnen een middelgrote tot grote hond zonder problemen dragen. 

Let ook op het hoogteverschil wat een loopplank voor honden kan overbruggen. De lengte van de loopplank moet voldoende zijn om de hond de auto in te kunnen laten lopen. Er moet aan beide uiteinden voldoende ruimte zijn om de loopplank stabiel neer te kunnen leggen. 

Hondenloopplank of hondentrap zelf maken 

Naast de mogelijkheid om een tweedehands loopplank voor je hond aan te schaffen, kun je overwegen deze zelf te maken. Bij het maken van een loopplank voor honden is het belangrijk dat de hoek waarin deze tegen een auto of bijvoorbeeld een andere verhoging geplaatst wordt niet te groot is. Des te kleiner de hellingshoek, des te minder heeft het lijf van je hond te lijden onder het overbruggen van het hoogteverschil. 

Houd er rekening mee, dat veel loopplanken uitschuifbaar zijn. Het voordeel hiervan is dat je deze op verschillende plekken kunt gebruiken. Kies je ervoor om zelf een loopplank voor honden te maken, dan is het lastiger om deze uitschuifbaar te maken. Je maakt de hondenloopplank om deze reden voornamelijk om deze op één plek in of rondom je woning te kunnen gebruiken. Daarbij is het lastig om de hondenloopplank in de auto te vervoeren, als je deze niet in kunt schuiven.  

Beste merken voor hondenloopplanken 

De hondenloopplanken worden door verschillende betrouwbare merken aangeboden. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Trixie hondenloopplank. Trixie biedt naast hondenloopplanken ook diverse andere hulpmiddelen aan voor je viervoeter. Naast Trixie is ook Petstar een zeer betrouwbare aanbieden van loopplanken voor honden. Een derde optie is een loopplank van Topmast. 

Loopplanken die voor honden worden aangeboden door deze merken vallen vaak in het middelste of hogere prijssegment. De kwaliteit van deze loopplanken is dermate goed, dat je er jaren mee vooruit kunt. Wel zo prettig, wanneer je de loopplank intensief laat gebruiken door je hond! Denk aan een loopplank bij de voordeur of aan het eind van de veranda in de tuin. 

Veelgestelde vragen over loopplanken voor honden 

Regelmatig ontvangen we vragen over loopplanken voor honden. Waarom zou je deze gebruiken? Wat zijn voorbeelden van toepassingen van de loopplank voor je hond? Hieronder vind je het antwoord op vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Heb je zelf een vraag over een hondenloopplank? Laat deze in dat geval achter in de reacties onderaan de pagina.

Is een hondenloopplank verplicht?

Het gebruik van een hondenloopplank is niet verplicht. Wel heeft je hond baat bij het gebruik van de hondenloopplank, daar gewrichten minder snel slijten. Ze worden veel minder belast als een hond de auto niet in hoeft te springen.

Is een hondenloopplank nodig voor elke hond?

Met name oudere, grotere honden hebben baat bij een hondenloopplank. Zij zijn vaak minder mobiel door klachten aan hun gewrichten. Met een hondenloopplank komen ze de auto makkelijker in.

Hoe leer je een hond aan gebruik te maken van een loopplank?

Probeer een hond de eerste paar keer te begeleiden bij het gebruik van een loopplank voor de hond. Begin daarbij altijd met het overbruggen van een klein hoogteverschil. Dit maakt het minder spannend voor je hond.

Kun je een hondenloopplank of trap zelf maken?

Je kunt een hondenloopplank zelf maken. In het bijzonder, wanneer je de loopplank op een vaste plek rond je woning laat liggen. Denk aan een loopplank aan het eind van een veranda of bij de voordeur.

Waar vind ik tweedehands hondenloopplanken?

Er zijn verschillende websites waarop tweedehands hondenloopplanken worden aangeboden. De loopplanken gaan vaak nog vele jaren mee, daar deze nauwelijks slijten bij een normaal gebruik.

1 gedachte over “Loopplank voor de hond”

  1. Hond is 10 jaar en we hebben trappen naar tuin. Ze zijn niet breed en prettig. Voor ons hond is dat trap niet meer te doen. Nu willen we een loopplank voor hem maar dan is het bijna tot schutting naar buren. Een kleine bochtje zou misschien dan oplossing zijn maar vind je of hoe maak je zo iets?

    Beantwoorden

Plaats een reactie