Hondenbuggy

Voor honden kan het ontzettend fijn zijn om lange stukken te wandelen. Neem je hond mee tijdens een fietstocht, tijdens een lange wandeling door het bos, enzovoorts. Naarmate je hond ouder wordt of last begint te krijgen van lichamelijke kwaaltjes, zal het wandelen steeds minder vanzelfsprekend worden. De aanschaf van een hondenbuggy kan in zo’n geval het overwegen waard zijn. Met een hondenbuggy neem je de hond ook tijdens een lange wandeling mee.

Neem je de hond alleen mee op de fiets, dan kan wellicht een hondenfietskar of fietsmand een uitkomst bieden. Prettig voor je hond en gezellig voor jou als baas! 

Lees in dit artikel meer over hetgeen waarmee je rekening dient te houden bij de aankoop van een hondenbuggy. Er zijn online tal van partijen te vinden die deze buggy’s voor honden aanbieden. Hoe vind je een hondenbuggy die geschikt is voor jouw hond? 

Hondenbuggy voor grote of kleine hond

Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen een hondenbuggy voor grote honden en een hondenbuggy voor een kleine hond. Je hond moet comfortabel in de hondenbuggy kunnen zitten tijdens een wandeling. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat de buggy veel te groot is voor het dier. Het zou ertoe kunnen leiden dat je hond veel beweegt onderweg, of van de ene zijde naar de andere zijde rolt tijdens het wandelen. Het is niet alleen vervelend voor de hond zelf, maar het ook loopt ook voor jou als baasje minder prettig. 

Voor kleine honden kan ook een speciale draagtas het overwegen waard zijn. Een hondendraagtas is een goed alternatief voor de hondenbuggy. Voor grote honden is een draagtas in geen geval groot genoeg. 

Hondenbuggy voor twee honden

Niet alleen is het belangrijk om te kijken naar het verschil tussen hondenbuggy’s voor kleine honden en een hondenbuggy voor een grote hond. Let ook op het aantal honden wat je mee kunt nemen in de buggy. Er zijn modellen die geschikt zijn voor twee of meer honden. De honden kunnen hierbij zowel naast, als achter elkaar zitten. Het is bij de aankoop van een hondenbuggy voor twee honden belangrijk dat beide honden voldoende ruimte hebben. Je wilt voorkomen dat de voorste hond in de buggy het voor de achterste onmogelijk maakt om zich comfortabel te bewegen. 

Betere merken hondenbuggy’s 

Hondenbuggy’s worden door verschillende merken aangeboden, waarbij de prijs van de buggy’s van verschillende merken sterk kan verschillen. Innopet is een merk dat hondenbuggy’s aanbiedt in het hogere prijssegment. Datzelfde geldt voor Tog Fit. De prijzen van buggy’s van deze merken ligt vaak tussen de 100 en 200 euro. 

Goedkopere modellen worden onder meer aangeboden door VidaXL en Topmast. Buggy’s voor honden van deze merken kosten tussen de 50 en 100 euro. Het is afhankelijk van de mate waarin je de buggy verwacht te gebruiken, welke kwaliteit wenselijk is. Een model uit het lagere prijssegment volstaat wanneer je de buggy eens per maand of nog minder gebruikt. Wil je ieder weekend op pad met je hond? Kies in dat geval voor een hondenbuggy van merken als Innopet en Tog Fit. 

Hondenbuggy kopen: waar op letten? 

De belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij een hondenbuggy kopen werden al genoemd op deze pagina: het formaat van de hondenbuggy en de mogelijkheid om twee of meer honden mee te nemen. Een andere belangrijke factor is de hoes die je meegeleverd krijgt bij veel hondenbuggy’s. Met deze hoes bescherm je het dier tijdens een hevige regenbui. Het is voor je hond ontzettend vervelend als deze nat regent! Als mens doe je immers ook een regenpak aan als het buiten begint te regenen. 

Mogelijkheid om een hond vast te zetten 

Om te voorkomen dat de hond uit je hondenbuggy kan springen, is het wenselijk dat je deze vast kunt zetten onderweg. Veel hondenbuggy beschikken over een ringetje, waaraan je het tuigje van je hond kunt bevestigen.

Aantal wielen van de hondenbuggy

Ook niet onbelangrijk is het aantal wielen waarover een hondenbuggy beschikt. Een model met vier wielen is over het algemeen stabieler dan een hondenbuggy met drie wielen. Zeker bij zwaardere en grotere honden is het prettig om een model met vier wielen te hebben. Zo heb je onderweg minder last van de bewegingen van je hond. 

Goedkope tweedehands hondenbuggy’s

Op zoek naar een goedkope oplossing? In dat geval kan een tweedehands hondenbuggy een interessante optie zijn. Er zijn verschillende websites waarop tweedehands buggy’s voor honden worden aangeboden. Marktplaats is er een goed voorbeeld van! Let bij de aanschaf van een tweedehands hondenbuggy goed op de kwaliteit van de buggy. Draaien de wielen nog soepel? Werkt de sluiting nog goed? Is de hoes voor over de hondenbuggy heel? Enzovoorts. 

Veelgestelde vragen over hondenbuggy’s

Er worden regelmatig vragen gesteld over de aankoop van hondenbuggy’s en het gebruik hiervan. Onderstaand vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp. Heb je zelf een vraag over hondenbuggy’s? Laat deze achter in de reacties onderaan het artikel.

Zijn er hondenbuggy’s speciaal voor 2 of meer honden?

Er zijn hondenbuggy’s voor twee of meer honden. Houd er rekening mee dat sommige hondenbuggy’s voor twee honden alleen geschikt zijn voor twee kleine honden. 

Waar vind ik een hondenbuggy voor grotere honden?

Hondenbuggy’s voor grote honden worden in diverse online dierenwinkels aangeboden. Op deze pagina vind je een aantal kwalitatief goede buggy’s voor grote honden.

Welke merken hondenbuggy’s worden aangeraden?

Met name Innopet en Tog Fit zijn populaire merken, wanneer men op zoek is naar een hondenbuggy. Beide merken bieden hondenbuggy’s aan in een prijsklasse tussen de 100 en 200 euro. VidaXL is een goedkoper merk hondenbuggy. 

Waar vind ik goedkope of tweedehands hondenbuggy’s? 

Dierenwinkels verkopen hondenbuggy’s uit een lager prijssegment, tussen de 50 en 100 euro. Je kunt er ook voor kiezen om een tweedehands hondenbuggy aan te schaffen. Kijk in dit geval goed of de buggy nog heel is. 

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hondenbuggy?

Bij een hondenbuggy is het belangrijk om te letten op het formaat van de buggy, de opbergruimte voor andere spullen die je mee wilt nemen en bijvoorbeeld op de aanwezigheid van een hoes tegen de regen. 

Plaats een reactie