Dobermann pups

Wanneer je op zoek bent naar een Dobermann, heb je verschillende opties. Kies tussen Dobermann pups en honden die uit het asiel komen. Beide mogelijkheden om aan een Dobermann te komen heeft voor- en nadelen. De aankoop van een Dobermann pup maakt dat je enige ervaring nodig hebt met het opvoeden van een pup. Daarbij moet de hond gesocialiseerd worden in de eerste weken of maanden van diens leven. Het voorkomt dat de hond angstig of agressief wordt. 

Nadeel van een Dobermann uit een asiel is het feit, dat deze mogelijk al een rugzakje heeft. Het dier kan bijvoorbeeld mishandeld zijn, wat de hond erg schrikkerig of angstig maakt. Iets wat minder geschikt is voor gezinnen, die voor het eerst een hond nemen. Met Dobermann pups kun je op training gaan, om deze op te voeden. 

Dobermann pups van een erkende fokker 

Bij het kopen van een dobermann is het sterk aan te raden om voor de pups van een erkende dobermann fokker te kiezen. Deze fokkers fokken de honden volgens de juiste richtlijnen, om te voorkomen dat de Dobermann pups ziektes van elkaar overnemen of dat deze bijvoorbeeld agressief worden. Op de website van een fokker staat vaak vermeld of deze is aangesloten bij een rasvereniging. Eventueel kun je bij de rasvereniging zelf nakijken of de fokker hier inderdaad bij aangesloten is. 

Dobermann pups kopen bij een fokker die niet is aangesloten bij een rasvereniging brengt grote risico’s met zich mee. In Nederland is de Nederlandse Dobermann Club (NDC) de erkende rasvereniging voor de Dobermann. Deze vereniging werd in 2019 opgericht en is daarmee een vrij jonge rasvereniging. 

Prijs van Dobermann pups 

De prijs die je betaalt voor Dobermann pups verschilt vanzelfsprekend per fokker. Wanneer je voor een pup van een fokker kiest welke is aangesloten bij de Nederlandse Dobermann Club, dan zullen de kosten over het algemeen tussen de 800 en 1.200 euro liggen. In sommige gevallen zijn de pups goedkoper. Kijk in dat geval goed, of de fokker is aangesloten bij de NDC. Je wilt voorkomen dat een goedkope pup uiteindelijk erg duur blijkt te zijn, door de behandelingen die deze moet ondergaan bij een dierenarts. 

Veelgestelde vragen over Dobermann pups 

Er worden regelmatig vragen gesteld over de aankoop van Dobermann pups. Wanneer is de keuze voor Dobermann pups verstandig? Kan ik wellicht beter voor een Dobermann uit het asiel kiezen? Onderstaand hebben we de antwoorden op de vragen die het meest gesteld worden alvast uitgewerkt. Mocht je zelf nog vragen hebben, dan kun je deze achterlaten in de reacties onder het artikel.

Wat kost een Dobermann pup?

De kosten van een Dobermann pup verschillen per fokker. Kies altijd voor een fokker die is aangesloten bij de rasvereniging. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 800 en 1.200 euro.

Waar kan ik gratis Dobermann pups vinden?

In sommige gevallen hebben gezinnen niet de ruimte om voor hun Dobermann pups te zorgen. Zij bieden gratis Dobermann pups aan via websites als Marktplaats en Puppyplaats. 

Hoe train ik een Dobermann pup?

Je kunt een Dobermann pup goed trainen. Mocht je hier geen ervaring mee hebben, dan is het verstandig om een training te volgen met je pup. Er zijn diverse organisaties die deze trainingen aanbieden.

Wat voor kleuren Dobermann pups zijn er?

Dobermann pups worden met verschillende kleurencombinaties aangeboden. De meeste Dobermann pups zijn zwart en hebben bruine vlekken rond hun boten en bek.

Waar moet ik op letten bij een Dobermann pup?

Bij de aankoop van Dobermann pups is het belangrijk om na te gaan of een fokker is aangesloten bij een rasvereniging. Het verzekert je ervan, dat de pups volgens de richtlijnen gefokt worden.

Plaats een reactie