Fietsmand voor de hond

Met een fietsmand voor honden is het voortaan heel eenvoudig om je hond mee te nemen tijdens een fietstocht, zonder dat je hier een hondenfietskar of hondenaanhanger voor gebruikt! Zeker voor kleinere honden is het niet haalbaar om gedurende de fietstocht mee te rennen. Daar waar een grotere hond hier minder moeite mee zal hebben. Door te fietsen kom je op plekken waar je hond normaliter niet komt. Denk bijvoorbeeld aan een meertje of het bos in de buurt. Een fijne plek voor je viervoeter om te rennen en te spelen! Bij een fietsmand voor een hond kopen zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de hondenfietsmand en de plek waar je deze aan de fiets hangt. Op deze pagina lees je er meer over!  

Hondenfietsmand voor- of achterop? 

Je kunt een hondenfietsmand voor- en achterop de fiets bevestigen. Kijk goed naar het model wat je koopt, om te bepalen of deze geschikt is voor het gebruik voorop of achterop. De meeste hondenmanden voor op de fiets worden aan het stuur of de fietsendrager bevestigd. 

Hondenfietsmand voorop de fiets bevestigen 

Een hondenfietsmand die voorop de fiets bevestigd wordt, dien je te combineren met een speciale beugel. De beugel bevestig je aan het stuur, waar je de hondenfietsmand vervolgens in kunt hangen. Onder meer Rixen & Kaul en bijvoorbeeld KLICKfix bieden dergelijke beugels aan. Bekijk voor aankoop van een hondenfietsmand of je deze beugel los moet bestellen en zo ja, welk model beugel in dat geval het meest geschikt is. Je kunt de hondenfietsmand in veel gevallen uit de beugel klikken en als geheel met je meedragen tijdens een wandeling. Het voorkomt bijvoorbeeld diefstal. 

Fietsmand voor honden achterop je fiets 

Naast de mogelijkheid om de hondenfietsmand voorop de fiets te bevestigen, kan er ook gekozen worden voor een hondenfietsmand achterop de fiets. Houd er rekening mee dat de hondenmand over het algemeen niet voor én achter bevestigd kan worden. Het verschilt per model fietsmand, waar en op welke manier deze bevestigd wordt. De hondenfietsmand die achterop geplaatst wordt, zet je vaak vast aan de fietsendrager. Het voordeel hiervan is dat de mand voor je hond op de fiets niet hangt, maar leunt. Zeker bij zwaardere honden is dit prettig. 

Fietsmand hond; 10 kg – 15 kg – 20 kg

Fietsmanden voor honden worden in verschillende formaten aangeboden. Het formaat hangt hierbij vaak samen met het gewicht van je viervoeter. Zorg dat de fietsmand voor je hond het gewicht van het dier kan dragen, om te voorkomen dat de fietsmand bijvoorbeeld kan scheuren of van een beugel schiet. Een fietsmand voor honden wordt vaak aangeboden voor honden met een gewicht van 10, 15 of 20 kilogram. Zwaardere honden kun je niet in de hondenfietsmand meenemen. Een fietskar voor honden is in zo’n geval een goed alternatief. Hetzelfde geldt voor honden die veel groter zijn dan het formaat hond wat in de fietsmand past. 

Wanneer je een relatief zware hond hebt, is het aan te raden om een hondenfietsmand voor achterop de fiets te kiezen. Een hele zware mand aan het stuur maakt het lastiger om het stuur onder controle te houden. In het bijzonder wanneer je hond beweegt in de hondenfietsmand. Kleine honden van maximaal tien kilogram kun je ook aan het stuur meenemen. Het gewicht zal de bewegingen van het stuur niet direct op negatieve wijze beïnvloeden. 

Goede hondenfietsmand merken 

Er zijn verschillende merken die hondenfietsmanden aanbieden. Een goed voorbeeld van zo’n merk is KLICKfix. Het voordeel hiervan is dat je naast de hondenfietsmand ook direct een bijpassende beugel voor het bevestigen van de hondenfietsmand kunt bestellen. Ook DoggyRide en Basil zijn merken die kwalitatief goede hondenfietsmanden aanbieden. Basil biedt bijvoorbeeld hondenfietsmanden met een hengsel aan. Het voordeel van dat hengsel is het feit dat je de mand eenvoudig meeneemt als je bijvoorbeeld een stukje gaat wandelen. Zo is de fietsmand veel breder bruikbaar, dan slechts als mand op de fiets!  

Goede hondenfietsmand kosten 

Een goede hondenfietsmand kost vaak al snel tussen de 75 en 100 euro. Er zijn modellen die ver boven de 100 euro kosten. Deze hondenfietsmanden zijn bijvoorbeeld uitgevoerd met een handige beschermhoes. Zo kun je de hond ook op de fiets meenemen als het regent. Bij een klassiek model hondenfietsmand zou je viervoeter al snel erg nat worden. Neem je de hond niet mee bij slechte weersvoorspellingen? Dan volstaat een model van 75 tot 100 euro. Goedkopere modellen zijn veel minder stevig, lastig te monteren, enzovoorts. 

Veelgestelde vragen over fietsmanden voor de hond 

Er worden af en toe vragen gesteld over het gebruik en de aankoop van fietsmanden voor honden. Heb je zelf een vraag over een hondenfietsmand? Onderstaand vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden. Mocht het antwoord op je eigen vraag nog niet tussen deze antwoorden staan, dan kun je de vraag achterlaten in de reacties onderaan de pagina.

Zijn er voor de elektrische fiets speciale fietsmanden?

De meeste fietsmanden voor honden kunnen zowel op een reguliere stadsfiets, als een elektrische fiets gebruikt worden. Belangrijk is het hierbij dat er op het stuur voldoende ruimte beschikbaar is voor de beugel en dat je achterop nog bij de accu kunt komen.

Kan ik hondenfietsmanden beter voor of achterop gebruiken?

Je kunt een hondenfietsmand zeker bij zwaardere honden beter achterop de fiets bevestigen. Zo heb je hier geen last van tijdens het sturen. Lichte honden kun je ook voorop meenemen.

Tot welk gewicht kan ik een hond meenemen op de fiets?

De meeste hondenfietsmanden zijn geschikt voor honden van 10 kg, 15 kg of maximaal 20 kg. Bij zwaardere honden is een fietskar voor je hond een goed alternatief voor de hondenfietsmand.

Welke merken hondenfietsmand worden aangeraden?

Er zijn verschillende merken die hondenfietsmanden aanbieden. Bekende merken zijn onder meer DoggyRide, Basil, Fastrider en KLICKfix. Kijk goed of er direct een montagebeugel wordt meegeleverd door het merk.

Waar vind ik de beste shops voor een hondenfietsmand?

Er zijn online verschillende webwinkels die hondenfietsmanden aanbieden. Op deze pagina vind je een handig overzicht van populaire hondenfietsmanden voor zowel voorop als achterop de fiets.

Plaats een reactie