Hondentrimsalon

Wordt het haar van je trouwe viervoeter te lang? Bezoek een hondentrimsalon in de buurt, om het haar van je hond te laten knippen en wassen. Zeker na het eerste bezoek aan de trimsalon voor honden zal het even flink schrikken zijn! Je puppy verliest voor het eerst zijn of haar haren, waardoor deze er vaak heel anders uit komt te zien. Het haar van het dier zal al snel weer groeien, waarna het bij een volgende knipbeurt minder schrikken is. Op deze pagina lees je alles over het bezoek aan de hondentrimsalon. Zelf een hond knippen is vaak erg lastig. Hoe voorkom je dat de haren van je hond niet meer mooi recht zijn na de knipbeurt? Op welke manier zorg je dat de hond stil blijft zitten? Enzovoorts. 

Op zoek naar een hondentrimsalon in de buurt 

Allereerst is het zaak om een hondentrimsalon in de buurt te vinden. Belangrijk is dat je de viervoeter met een fijn gevoel bij de hondentrimmer achterlaat. Niet alleen voor de hond zelf is het vaak spannend. Ook voor jou als baasje kunnen de eerste knipbeurten best wat stress veroorzaken. Je laat je hond immers bij iemand achter die je nog niet goed kent! Informeer eens bij mensen in je omgeving, met welke hondentrimmer zij goede ervaringen hebben. Ook kun je onderstaand overzicht gebruiken om een hondentrimsalon bij jou in de buurt te vinden. 

[overzicht hondentrimsalons komt binnenkort] 

Voorbereidingen voor een bezoek aan de hondentrimmer 

Voordat je naar de hondentrimsalon gaat, zijn er een aantal voorbereidingen die je kunt treffen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee, dat een hondentrimmer vaak al snel een uur of langer nodig heeft om je hond er weer netjes uit te laten zien. Dit betekent dat het dier een uur lang niet uitgelaten zal worden. Doe dit vooraf, zodat je hond zijn of haar behoefte gedaan heeft voor de knipbeurt. 

Het helpt om je hond geen brokken meer te geven in de twee uur voor het bezoek aan de hondentrimsalon. Vaak denken baasjes dat het juist verstandig is om het dier kort voor de behandeling bij de hondentrimmer nog te voeren. Een volle maag zal er echter al snel toe leiden, dat je hond z’n behoefte moet doen tijdens de knipbeurt. Ook vergroot dit de kans dat je hond moet braken. Zeker voor een jonge pup kan de eerste knipbeurt erg spannend zijn. 

Zorg voor een droge vacht bij je hond 

Ook is het belangrijk dat het haar van je hond droog is. Zou dat niet het geval zijn, dan is het lastig knippen voor de hondentrimmer. Het is daarbij niet verstandig om je hond voor het bezoek aan de trimsalon zelf te wassen. Dat klinkt wellicht gek! Zelf wassen we ons haar immers ook, voordat we naar de kapper gaan. Vaak is een vacht veel lastiger te behandelen, wanneer deze kort voor de behandeling bij een hondentrimmer gewassen is. 

Honden met een aandoening 

Heeft je hond een aandoening? Dit betekent niet per definitie dat deze niet welkom is bij de hondentrimmer. Wel is het sterk aan te raden om de aandoening of ziekte van je hond bij het maken van een afspraak te melden. Mogelijk heeft je hond een speciale behandeling nodig, die niet iedere hondentrimmer aanbiedt. Denk ook aan een behandeling bij een hond die loops is. Door vooraf overleg te plegen met de hondentrimmer, voorkom je dat deze je hond al snel weer laat ophalen nadat je deze gebracht hebt. 

Wacht niet te lang met een bezoek aan de trimsalon 

Het komt regelmatig voor dat baasjes het eerste bezoek aan de trimsalon voor honden te lang uitstellen. Als gevolg hiervan zitten er al klitten in de vacht. Niet alleen is het slecht voor de vacht en daarmee voor je viervoeter, ook is het vaak lastiger om zo’n vacht te knippen. Houd er rekening mee dat er vaak niet direct plek is bij een hondentrimsalon. De wachttijd kan soms al snel oplopen tot een paar weken. Aangeraden wordt om je eerste trimbeurt na zo’n drie tot vier maanden in te plannen. 

Zelf de haren van je hond bijpunten 

Nadat je een bezoek gebracht hebt aan de hondentrimsalon, kun je de vacht van je hond vaak zelf bijhouden. Pas na een lange tijd is het weer noodzakelijk om de hondentrimmer te bezoeken. Denk aan het bijhouden van de haren rond de poten van je hond, de haren rond diens ogen, enzovoorts. Laat je vooraf goed adviseren door een hondentrimmer. Deze kan je meer vertellen over de wijze waarop de hond geknipt kan worden, welke middelen je kunt gebruiken om de hond te wassen, enzovoorts. Ook op internet vind je video’s waarin wordt toegelicht hoe je de vacht van een hond bij kunt houden, zonder dat je hond dit al te vervelend vindt. 

Veelgestelde vragen over de hondentrimsalon 

Regelmatig krijgen we vragen van bezoekers over het eerste bezoek aan een hondentrimsalon met de hond. Waarop moet je letten? Welke voorbereidingen kun je zelf al treffen? Enzovoorts. Hieronder vind je het antwoord op vragen die ons het meest gesteld zijn over de trimsalons voor honden. Mocht je zelf nog een vraag hebben, dan kun je deze onderaan de pagina achterlaten. 

Waar vind ik een hondentrimsalon in de buurt?

Op deze pagina vind je een compleet overzicht met hondentrimsalons door heel Nederland. Het zijn hondentrimmers met een goede reputatie. Bezoeker er eens één of twee, om te kijken welke bij jou past.

Is het slim om mijn hond te wassen voor een bezoek aan de hondentrimmer?

Het is gek genoeg onverstandig om je hond te wassen voordat deze de hondentrimmer bezoekt. Een natte of recent gewassen vacht is vaak veel lastiger te behandelen voor een trimsalon.

Kan ik een hond zelf knippen thuis?

Vaak is het behoorlijk lastig om de vacht van je hond netjes, recht te knippen. Wel kun je de vacht van je hond zelf bijhouden, als deze voor het eerst een trimsalon bezocht heeft. Een hondentrimmer kan je advies geven.

Moet ik mijn hond voeren voor de knipbeurt?

Voer je hond niet in de laatste twee uur voor een bezoek aan de hondentrimsalon. Niet alleen is de kans groot dat je hond z’n behoefte wil doen tijdens de knipbeurt. Ook kan het je hond misselijk maken.

Hoe snel moet mijn pup naar de hondentrimsalon?

Hondentrimmers raden aan om een jonge pup na zo’n drie tot vier maanden voor het eerst naar de hondentrimsalon te laten gaan. Je kunt de vacht daarna zelf bijhouden.