Hondenscholen in Nederland


Het volgen van een puppycursus bij een hondenschool is een goede manier om je hond op te voeden. Tijdens de lessen op hondenscholen ga je samen met je hond aan de slag om het vertrouwen in elkaar te vergroten, samen te spelen en aan de hand van oefeningen elkaar beter te leren kennen. Het volgen van lessen op hondenscholen is niet alleen voor honden zelf interessant. Ook als baasje heb je hier baat bij! Je leert nieuwe dingen, die het makkelijker maken je hond thuis verder op te voeden. Zeker, wanneer je niet eerder een hond in huis gehad hebt. Op deze pagina lees je meer over hondenscholen en de wijze waarop je een geschikte hondenschool in jouw omgeving vindt.

Hondenschool in de buurt

Hondenscholen zijn er door heel Nederland. Het maakt dat je altijd een hondenschool in de buurt vindt. Klik op een van onderstaande provincies om een overzicht te kunnen bekijken van betrouwbare hondenscholen in jouw omgeving. Houd er rekening mee, dat sommige hondenscholen met een wachtlijst werken. Op de website van een hondenschool vind je vaak meer informatie over de verschillende cursussen die hier worden aangeboden. Vaak gaat dit verder dan een puppycursus alleen.

Found 1 Results
Page 1 of 1

Martin Gaus hondenschool Lelystad in Lelystad


Onze hondenschool, met enthousiaste instructeurs, begeleidt al jaren honden en hun eigenaren uit onder andere Lelystad, Dronten, Almere en Zeewolde. De eigenaar-hond combinaties worden tijdens onze cursussen gemotiveerd om een super team te worden. Wij streven naar blije honden en eigenaren die plezier hebben met elkaar, elkaar begrijpen en elkaars behoeften respecteren. Ons team bestaat … Lees meer

hondenschool lelystad logo

Niet gecategoriseerd

21 mei 2021


Page 1 of 1

De meeste mensen zoeken een hondenschool om een puppycursus te kunnen volgen. Met een puppycursus verbeter je de band tussen jou en je hond. Vaak volgt een van de gezinsleden zo’n cursus. Er zijn ook mogelijkheden om samen een puppycursus te volgen. Het volgen van een puppycursus is overigens niet alleen interessant wanneer je voor een pup gekozen hebt. Ook wanneer je een oudere hond uit het asiel hebt meegenomen, kan het volgen van een puppycursus bij hondenscholen een verstandige keuze zijn.

Zoals reeds al werd aangehaald, bieden veel hondenscholen meer cursussen aan dan een puppycursus alleen. Zo kun je een vervolgcursus volgen, wanneer je bijvoorbeeld met je hond op jacht wilt gaan op termijn.

Honden trainen

Hondenscholen helpen honden te trainen en te luisteren naar hun baas. Dit is een belangrijke basisvereiste om verkeerd gedrag van je hond direct te kunnen corrigeren. Een hond trainen gaat echter verder, dan het leren luisteren naar diens baas alleen. Denk bijvoorbeeld ook aan het socialiseren van een hond. Tijdens de puppycursus komt je hond in contact met tal van andere honden en mensen. Het socialiseren van een hond is zeker in de beginfase erg belangrijk. Dit voorkomt dat een hond bang is voor andere honden en deze mogelijk zelfs agressief benadert.

Hondensport

Honden trainen en het volgen van een cursus bij hondenscholen is ook interessant, wanneer je voornemens bent deel te nemen aan wedstrijden. Hondensport kent tal van verschillende vormen, waarbij de band tussen het beest en diens baas cruciaal is. Jullie moeten goed op elkaar ingespeeld zijn, om andere combinaties van honden en baasjes te kunnen verslaan. Hondensport omvat bijvoorbeeld agility en dog frisbee. Daarbij zijn er wedstrijden waarbij een parcours zo snel mogelijk moet worden afgelegd, zonder onderdelen te raken. Vergelijk het enigszins met de paardensport!

Ook de jachtsport zou je kunnen zien als een vorm van hondensport, daar de hond hier een belangrijke rol in speelt. Zowel bij het speuren naar het wild, als ook bij het ophalen hiervan nadat het wild geraakt is.

Online hondenscholen

Naast de mogelijkheid om een fysieke hondenschool te bezoeken voor een cursus met je hond, kun je ook lessen bij online hondenscholen overwegen. Je krijgt hierbij toegang tot online lesmateriaal, waarbij je de lessen zelf thuis uitvoert met je hond. Hoewel het volgen van een online cursus met je hond diverse voordelen biedt, zitten hier ook nadelen aan. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je hond bij een online cursus niet zal socialiseren tijdens de lessen. Iets wat op een fysieke locatie wel gebeurt.

Je vangt dit op door zelf zorg te dragen voor het socialiseren van het dier. Ga bijvoorbeeld regelmatig op pad en loop niet direct langs andere mensen met een hond. Laat je dier kennismaken, als de andere hond en diens baasje dit toestaan.

Gratis online puppycursus

Sommige online hondenscholen bieden een gratis puppycursus aan. Je kunt deze puppycursus aan de hand van een aantal openbare video’s volgen. Overigens zijn er op een platform als YouTube nog veel meer video’s te vinden over het socialiseren en opvoeden van honden. Deze video’s zijn ook handig, wanneer je reeds een puppycursus bij een hondenschool gevolgd hebt. Het frist je kennis weer even op!

Veelgestelde vragen over hondenscholen

Regelmatig stellen bezoekers vragen over hondenscholen en de cursussen die hier worden aangeboden voor honden. Naast een puppycursus zijn dit vaak nog diverse andere soorten cursussen, bijvoorbeeld gerelateerd aan hondensport. Onderstaand vind je het antwoord op vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Heb je zelf nog een vraag? Laat deze in dat geval achter in de reacties onderaan deze pagina.