Zwemvest voor de hond

Veel honden vinden het heerlijk om af en toe te zwemmen! Is jouw hond ook een echte waterrat, of mijdt deze het water liever? Met name in de zomer werkt zwemmen verkoelend voor je hond. Het dier geeft de warmte af aan het koele water om hem heen. De dikke vacht van een hond maakt dat deze de warmte zomers vasthoudt, waardoor het al snel te warm is voor het dier. Om het zwemmen veiliger te maken, is het sterk aan te raden een zwemvest voor je hond te kopen. Op deze pagina lees je meer over zwemvesten voor honden. Waar moet je op letten bij de aanschaf hiervan? Zitten er grote verschillen tussen de zwemvesten voor honden? 

Zwemmen op vakantie 

Wanneer je een hond meeneemt op vakantie, is de kans groot dat je deze af en toe wilt laten zwemmen. Mogelijk neem je de hond mee naar een meertje, of gaat de hond mee naar zee. Hoewel je ervan overtuigd bent dat jouw hond een goede zwemmer is, doe je er verstandig aan het dier een zwemvest voor honden aan te trekken. Een hondenzwemvest voorkomt dat de hond verdringt. Zeker op plekken waar sprake is van een stroming, kan een hond vermoeid raken en in de problemen komen. Met een hondenzwemvest ga je dit tegen. Het geeft je meer tijd om je hond te redden, daar deze blijft drijven met het zwemvest om. Zeker op plekken waar je de stroming van het water niet kent, is het onveilig om een hond zonder zwemvest te laten zwemmen. 

Hondenzwemvest maakt zwemmen makkelijker 

Overigens zorgt een hondenzwemvest er niet alleen voor dat zwemmen minder gevaarlijk wordt voor je hond. Ook maakt een zwemvest voor honden het zwemmen van je hond makkelijker. Het zwemvest zorgt er namelijk voor, dat het dier z’n kop makkelijker boven het water kan houden. Zou een hond voortdurend kopje onder gaan, dan zal je hond het al snel lastig hebben met ademen. Tegelijkertijd wordt voorkomen dat het dier veel water binnenkrijgt. Het water in een meer of rivier is vaak niet altijd even schoon.  

Hondenzwemvest kopen voor je dier 

Bij de aankoop van een hondenzwemvest zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het allereerst belangrijk dat het zwemvest het juiste formaat heeft voor je hond. De zwemvesten voor honden worden vaak in drie of vier formaten aangeboden; voor de kleine hond, de middelgrote hond en grote honden. In sommige gevallen zijn er speciale modellen voor puppy’s. Zou een zwemvest te klein zijn, dan klemt het de huid van je hond af. Iets wat voor irritaties zorgt en het zwemmen juist bemoeilijkt. Een te groot zwemvest is eveneens gevaarlijk, daar het ertoe kan leiden dat een hond zich los kan werken uit het zwemvest. 

Manier van bevestigen van een zwemvest 

Naast het formaat van het zwemvest speelt ook de wijze waarop je deze moet bevestigen een belangrijke rol. Veel zwemvesten zijn voorzien van speciale riempjes, waarmee je het zwemvest rond de kop van je hond en rond het midden van diens lijf vast kunt zetten. Op deze manier voorkom je dat de kracht van het water de achter- of voorzijde van het zwemvest omhoog kan drukken. Het zwemvest zou in dat geval niet goed werken, of bijvoorbeeld in de nek van je hond duwen, wat leidt tot irritaties bij het dier. 

Drijfvermogen van de materialen 

Niet onbelangrijk is het drijfvermogen van de materialen die gebruikt zijn bij de productie van het hondenzwemvest. Het materiaal moet een groot drijfvermogen hebben om je hond boven water te kunnen houden. Onder meer de zwemvesten van Ezydog staan bekend om hun grote drijfvermogen. Overigens toont ook dit aan, hoe belangrijk het kiezen van het juiste formaat hondenzwemvest is. Een te klein hondenzwemvest zal een te beperkt drijfvermogen hebben voor een grotere hond. 

Zwemvesten voor honden met handvat 

Een vierde factor om rekening mee te houden is de aanwezigheid van een handvat aan de bovenzijde van het zwemvest. Dit is handig, wanneer je samen met de hond gaat zwemmen. Je wilt het dier af en toe vast kunnen houden, als deze bijvoorbeeld dreigt af te drijven bij een sterke stroming. Ook op weg naar het water is het prettig om je hond vast te kunnen houden, zodat deze andere bezoekers van een meer of rivier niet tot last is. Kies bij voorkeur voor een hondenzwemvest met een ergonomisch handvat. 

Veelgestelde vragen over zwemvesten voor honden 

Regelmatig stellen bezoekers van deze website vragen over het gebruik van een zwemvest voor honden. Waarop moet ik letten bij de aankoop van een hondenzwemvest? Vindt een hond het dragen van een zwemvest niet vervelend? Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Laat je eigen vraag achter in de reacties onderaan de pagina, zodat we deze hieraan toe kunnen voegen.

Is een zwemvest voor honden kopen verplicht?

Het is niet verplicht om je hond een hondenzwemvest te laten dragen, als je deze in een meer of rivier laat zwemmen. Toch wordt dit wel sterk aangeraden, daar zwemmen zonder zwemvest gevaarlijk kan zijn.

Vinden honden zwemmen leuk?

Veel honden vinden het met name zomers heerlijk om te zwemmen. Zwemmen werkt verkoelend voor honden. Hun dikke vacht maakt dat ze het vaak al snel warm hebben in de zomer.

Waarop moet ik letten bij een zwemvest voor honden?

Bij de aankoop van een hondenzwemvest is het voornamelijk belangrijk, dat deze het juiste formaat heeft. Het zwemvest mag niet voor irritaties aan het lijf van je hond zorgen. Let ook op de wijze waarop je het zwemvest bevestigt.

Hoe werkt een zwemvest voor honden? 

Een zwemvest voor honden werkt op dezelfde wijze als een zwemvest voor jongere kinderen. Het materiaal waarvan het zwemvest gemaakt is, maakt dat de hond blijft drijven als deze niet trappelt.

Waar koop ik een zwemvest voor mijn hond?

Je kunt een hondenzwemvest online kopen. Er zijn diverse websites waarop je kwalitatief goede zwemvesten voor dieren vindt. Kijk ook eens naar de voorbeelden op deze pagina als je een hondenzwemvest zoekt.

Plaats een reactie