Trimtafels voor honden

Een trimtafel voor honden is een onmisbaar product voor iedere trimsalon of particulier, die zelf zijn of haar hond wil kunnen knippen. Een lekkere frisse coupe voordat de hond mee gaat op vakantie bijvoorbeeld. Zeker bij langharige honden zal het eens in de zoveel tijd nodig zijn om bijvoorbeeld het haar voor de ogen van je hond te verwijderen. Met een trimtafel maak je dit makkelijker!

Wanneer je overweegt om een trimtafel te kopen zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van de tafel, het gewicht wat de trimtafel kan dragen, de wijze waarop je hond vastgezet kan worden, enzovoorts. Op deze pagina lees je meer over deze factoren en het gebruik van een trimtafel voor het knippen van je hond.

Gebruik van een trimtafel bij honden 

Het voornaamste voordeel van een trimtafel voor honden, is het feit dat je op een normale hoogte kunt werken. Zonder trimtafel zou je de hond op de eettafel moeten zetten of bijvoorbeeld op schoot moeten houden. Dat eerste is wellicht niet zo hygiënisch. Het tweede is minder comfortabel voor zowel jou als baasje, als ook voor je hond. Een ander voordeel wat een trimtafel biedt, is het feit dat je de hond vast kunt zetten. Veel trimtafels hebben een buis aan de bovenzijde met daaraan een korte riem. Je kunt de riem vastmaken aan de halsband van je hond, om te voorkomen dat deze van de tafel springt. Zo kun je de hond in alle rust knippen. 

Vrijwel alle trimtafels zijn inklapbaar. Zo kun je de trimtafel na gebruik opbergen in een trapkast, de meterkast of bijvoorbeeld op zolder. Een trimtafel welke niet inklapbaar is, zal enkel interessant zijn voor professionals met een salon. Zij hebben de ruimte om de trimtafel uitgeklapt te laten staan. Overigens kan het ook voor professionals wenselijk zijn om een inklapbaar model aan te schaffen. Zo kunnen ze de trimtafel eenvoudig meenemen naar een show of een klant op locatie. 

Tips bij een trimtafel kopen  

Zoals eerder op deze pagina genoemd werd, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden bij de aankoop van een trimtafel. Onderstaand lichten we de verschillende factoren verder toe. 

Formaat en draagkracht van een trimtafel 

De belangrijkste factor bij een trimtafel kopen is het formaat hiervan. De trimtafel moet groot genoeg zijn, om te voorkomen dat je hond van de tafel valt of springt. Daarbij moet de trimtafel voldoende draagkracht hebben om het gewicht van je hond te kunnen dragen. Vaak zijn trimtafels geschikt voor honden met een maximaal gewicht van 60 tot 70 kilogram.  

Het blad van de trimtafel wordt door sommige verkopers voorzien van een anti-slipmat. Het voordeel hiervan is dat je hond niet uitglijdt als deze zich beweegt op de trimtafel. Een normale tafel kan erg glad zijn voor honden, waardoor een model met anti-slipmat voordelen biedt. 

Aanlijnoptie op de trimtafel 

Naast het feit dat een trimtafel groot genoeg moet zijn voor je hond, is het wenselijk dat deze over een aanlijnoptie beschikt. Zoals je eerder las, biedt een aanlijnoptie je de mogelijkheid om de hond vast te zetten. Het voorkomt dat je hond te sterk beweegt, wat het knippen van diens vacht lastiger maakt. De meeste trimtafels worden geleverd met een korte lijn. Zo hoef je deze niet los aan te schaffen bij de trimtafel. 

De meeste trimtafels hebben een los aanlijnpunt. Er zijn echter ook modellen met meerdere aanlijnpunten. Het nadeel aan een los aanlijnpunt aan de voorzijde van de tafel, is het feit dat de hond z’n achterlijf nog goed kan bewegen. Het is vaak afhankelijk van het karakter van je hond of je twee aanlijnpunten nodig hebt. 

Elektrisch bedienbare trimtafels 

Trimtafels worden in verschillende varianten aangeboden. Hierbij heb je keuze uit modellen die je handmatig uit elkaar klapt en modellen die elektrisch werken. Het voordeel van een elektrisch bedienbare trimtafel voor honden is het feit, dat je de hoogte hiervan naadloos in kunt stellen op het formaat van de hond die je wilt knippen. Zeker wanneer je in een salon werkt biedt dit voordelen. De ene hond is immers veel groter en zwaarder dan de andere. Met een elektrisch bedienbare trimtafel werk je altijd op de gewenste hoogte. 

Gerenommeerde producenten 

Verschillende bekende merken produceren trimtafels voor honden. Je kunt hierbij denken aan een partij als MaxxPet, VidaXL en Tectake. Ook Topmast is een bekende producent van producten voor honden. De trimtafels van deze merken zijn kwalitatief goed en daarbij vaak scherp geprijsd. Houd er rekening mee, dat een gemiddelde trimtafel voor je hond al snel tussen de 50 en 100 euro zal kosten. 

Veelgestelde vragen over trimtafels 

Regelmatig stellen bezoekers van deze website vragen over een trimtafel kopen en hetgeen waarop je hierbij moet letten. Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden. Heb je zelf nog een vraag over het gebruik van een trimtafel voor het knippen van je hond? Laat deze in dat geval achter in de reacties onderaan de pagina.

Hoe duur is een gemiddelde trimtafel?

Over het algemeen kost een trimtafel tussen de 50 en 100 euro. Het gaat hierbij om een handmatig op te zetten trimtafel, welke inklapbaar is en over een aanlijnpunt aan de voorzijde beschikt.

Wat zijn betrouwbare merken trimtafels?

Merken als MaxxPet, Tectake en VidaXL zijn zeer betrouwbaar, wanneer het aankomt op de productie van producten voor huisdieren. Datzelfde ook voor het merk Topmast. Ze bieden allen verschillende trimtafels aan.

Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten bij een trimtafel?

Bij het kopen van een trimtafel is het voornamelijk van belang om te letten op het formaat van het blad, de draagkracht hiervan en de mogelijkheid om de trimtafel in te klappen. Zo kun je deze eenvoudig opbergen.

Waar koop ik een trimtafel voor mijn hond?

Je kunt een trimtafel eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse websites met een breed scala aan trimtafels voor honden. In dit artikel vind je een aantal voorbeelden van kwalitatief goede trimtafels.

Zijn er elektrisch bedienbare trimtafels?

Er zijn elektrisch bedienbare trimtafels verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is dat de trimtafel per hond op de juiste hoogte in kunt stellen. Deze trimtafels zijn voornamelijk interessant voor professionals.

Plaats een reactie