Op vakantie met de hond

Er is niets leukers, dan samen met je hond op vakantie te gaan! Veel mensen vinden het geen fijne gedachte, dat zij hun hond tijdelijk in een pension onder moeten brengen, of deze bij familie te laten overnachten gedurende een vakantie. Je neemt je hond het liefste mee! Dit is niet altijd even gemakkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een vliegvakantie, een vakantie waarbij je eerst een lange tijd in de auto moet zitten, enzovoorts. Op vakantie met de hond vergt een aantal voorbereidingen. Dit artikel vertelt je hier meer over. 

Hoe neem je je hond mee op vakantie? 

Op vakantie met een hond betekent allereerst, dat je zeker moet weten of je hond mee kan in de auto. Sommige honden krijgen last van hevige reisziekte. Je vermindert dit, door je hond vooraf een pilletje te geven die het dier rustiger maakt. Door voor je vakantie een paar keer met de auto naar een strandje of bijvoorbeeld een bos in de buurt te gaan, merk je of je hond de autorit goed verdraagt. 

Ook is het bij een autovakantie belangrijk om rekening te houden met de regels in het buitenland. Zo mag je hond in België en Duitsland niet los op de achterbank zitten. Iets wat in Nederland wel is toegestaan. Koop een tuigje of een bench om je hond vast te kunnen zetten in de auto. 

Kies voor een omheinde tuin 

Bij het huren van een vakantiehuis, is het verstandig om te kiezen voor een woning met omheinde tuin. Het voorkomt dat je hond voortdurend naar de buren loopt, of nog erger: de weg op rent! Een hond is een avontuurlijk dier, welke vaak al snel op zoek zal gaan naar nieuwe gebieden. Het maakt dat het voor een hond heel prettig is om vrij rond te kunnen rennen bij je vakantiewoning. Met een hond op vakantie in een huis met omheinde tuin voorkomt gevaarlijke situaties. 

Huisje aan zee 

Het avontuurlijke van een hond maakt dat het prettig is, wanneer je in de omgeving van je vakantieverblijf kunt wandelen, fietsen en zwemmen. Kies voor een huisje aan zee met je hond! In de avond is het op veel stranden toegestaan om je hond vrij rond te laten rennen. Hier heeft het dier alle ruimte en heb je geen last van auto’s, fietsers en ander verkeer. Een veilige oplossing voor je hond! Kijk vooraf goed of het ook op het strand bij jouw vakantieverblijf is toegestaan om je hond los te laten. Sommige stranden zijn niet toegankelijk voor honden in het hoogseizoen.

Weekendje weg met de hond 

Een vakantie met de hond hoeft helemaal niet zo lang te duren! Het is bijvoorbeeld al erg leuk voor baas en dier om een weekendje weg te gaan met de hond. Zoek een vakantiehuisje op in het bos of aan de kust, zodat je alle ruimte hebt om met je hond te wandelen of fietsen. Bij het boeken van een accommodatie voor een weekendje weg met de hond is het belangrijk om uit te zoeken of de hond is toegestaan in het hotel of je vakantiehuisje. Dit geldt helaas niet bij alle parken! 

Hondenstranden bezoeken 

Eerder op deze pagina las je al dat het niet altijd is toegestaan om met je hond op het strand te lopen. Dit geldt in het bijzonder voor het hoogseizoen. Op internet vind je verschillende websites, waarop een overzicht van hondenstranden getoond wordt. Hondenstranden bezoeken biedt verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een wandeling in het bos. Zo mag je hond niet altijd vrij door het bos lopen, daar deze andere honden of mensen tot last kan zijn. Op een hondenstrand mag je hond los van de lijn rennen. Houd het dier wel goed in de gaten! Daarbij loopt de hond weinig gevaar, daar er zich vaak geen grote wegen rond het strand bevinden.  

Tip: de Waddeneilanden 

Een van de plekken waar je terecht kunt voor een vakantie met de hond zijn de Waddeneilanden. Honden zijn hier meer dan welkom! Daarbij heb je hier alle ruimte om te wandelen, te fietsen en te zwemmen. Leuk voor zowel je hond, als voor jou als baasje. Honden zijn niet in alle hotels op de Waddeneilanden toegestaan. Het kan een reden zijn om standaard voor een vakantiehuisje op een groter vakantiepark te kiezen. Daarbij is onder meer Schiermonnikoog autoluw. Het biedt een veilige omgeving voor je hond! Houd er rekening mee, dat je soms een los ticket voor de boot moet bestellen bij een vakantie met de hond. 

Veelgestelde vragen over een vakantie met de hond 

Regelmatig krijgen we vragen van bezoekers over een vakantie met de hond. Waarop moet je letten bij zo’n vakantie? Wat is een geschikte plek voor een vakantie met je huisdier? Hieronder vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden.

Kan een hond lang in de auto op vakantie?

Sommige honden hebben last van reisziekte. Geef je hond vooraf een pilletje, zodat deze rustiger wordt. Zorg daarbij voor voldoende frisse lucht en zoek een vakantiebestemming in de buurt.

Wat is een geschikte vakantiebestemming voor honden?

Onder meer een huisje aan zee is bij een vakantie met de hond zeer geschikt. Aan de kust heeft je hond alle ruimte om heerlijk en in alle vrijheid rond te rennen. Ook een huisje bij een bos is aan te raden.

Mag een hond op ieder strand komen?

Een hondenstrand bezoeken is een veilige keuze, wanneer je niet zeker weet op welke strand je hond welkom is. Op internet vind je overzichten van hondenstranden in Nederland.

Kan mijn hond mee naar de Waddeneilanden?

De Waddeneilanden zijn een zeer geschikte vakantiebestemming voor mensen met honden. Schiermonnikoog is autoluw, waardoor het heel rustig en veilig eiland is voor honden. Houd je hond wel aangelijnd.

Is mijn hond welkom in hotels?

Het verschilt per hotel, of je hond welkom is tijdens je vakantie. Verstandiger is het om voor een vakantiehuis met omheining of een kleinere accommodatie op een groot vakantiepark te kiezen. Hier heeft je hond meer ruimte.

Plaats een reactie