Schrikdraad & omheining voor honden

Er zijn verschillende manieren om te voorkomen, dat een hond van je erf loopt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een groot hek rondom je terrein. Bepaald niet de mooiste oplossing, maar wel effectief! Een andere optie is het aanlijnen van de hond, waarbij deze maar een relatief klein gebied heeft om in te lopen.

Een derde optie is het gebruik van schrikdraad voor honden. Vaak wordt gedacht dat dit type hondenafrastering slecht is voor het beestje! Dat is echter niet juist. Het schrikdraad voor honden geeft slechts een korte puls af, waarvan de hond schrikt. De stroom wordt hierbij via de huid van het dier geleid en niet via het lichaam hiervan. Op deze manier wordt schade aan het beestje tegengegaan. 

Op deze pagina lees je meer over het gebruik van schrikdraad voor honden. Ben jij hier al bekend mee? Ook vind je hier meer informatie over betrouwbare merken, die een afrastering voor honden aanbieden. Je moet er niet aan denken dat je trouwe vriend van het erf ontsnapt en vervolgens niet meer terugkeert of verongelukt! 

Schrikdraad voor honden 

Schrikdraad voor honden is een zeer effectieve oplossing voor het op je erf houden van je trouwe viervoeter. Op het moment dat een hond te dicht in de buurt van het schrikdraad komt, veroorzaakt dit een schrikreactie bij het beestje. Het voorkomt dat je hond door blijft lopen en het erf uiteindelijk verlaat. Een groot voordeel van schrikdraad voor honden is het feit, dat het schrikdraad nauwelijks te zien is. Daar waar een hek je woning al snel tot een vesting maakt! Een laag hek is vaak niet voldoende om je hond op het erf te houden. Het beestje zou over het hek heen kunnen springen. 

Zoals eerder op deze pagina werd aangehaald, is een schrikdraad voor honden niet schadelijk voor het dier. Kies altijd voor een schrikdraad dat specifiek bedoeld is voor huisdieren. Later in dit artikel worden een aantal merken benoemd, die dit type afrastering aanbieden. Het verzekert je van een veilige oplossing, wanneer je wilt voorkomen dat je hond van het erf kan ontsnappen. 

Draadloze omheining 

Kies je liever niet voor het gebruik van een schrikdraad voor honden? In dat geval kan een draadloze omheining van bijvoorbeeld gaas een goede oplossing zijn. Het fijne van gaas is dat je door het materiaal heen kunt kijken. Het werkt hierdoor veel minder benauwend dan bijvoorbeeld een schutting of een gesloten hekwerk. Naast een hekwerk met gaas zijn er verschillende andere vormen van een draadloze omheining. Je kunt er ook voor kiezen om de hond aan een lange lijn te leggen. Op deze manier heeft deze voldoende bewegingsruimte, maar kan de hond niet ontsnappen. Zorg er hierbij voor, dat de halsband van de hond niet te ruim zit. 

Houd er bij het gebruik van een draadloze omheining rekening mee, dat een hond ook onder de afrastering door kan kruipen. Het is om deze reden belangrijk om de afrastering enigszins in te graven. Bij schrikdraad is de kans op ontsnapping kleiner, omdat een hond tijdens het graven zeer waarschijnlijk een lichte stroompuls krijgt. Het beestje schrikt hierdoor en zal terugdeinzen. 

Onzichtbare hondenomheining 

Een draadloze omheining is, zelfs in het geval van bijvoorbeeld gaas of een hek van een metalen rooster, zichtbaar. Door voor een haast onzichtbare hondenomheining als een schrikdraad voor honden te kiezen, voorkom je dat de afrastering voor je hond de uitstraling van je tuin of woning beïnvloedt. Het is immers geen gezicht, een hoog hek rondom je woning! Daarbij is een schrikdraad een hele goedkope omheining voor je hond. Je hebt een centraal kastje nodig voor het rondsturen van de stroom over de aangesloten schrikdraad. Met kleine paaltjes kun je het schrikdraad straktrekken. 

Een andere oplossing om geen groot hek te hoeven gebruiken, is het gebruik van een lange riem. Zoals eerder aangehaald werd, is het hierbij belangrijk dat de halsband niet te ruim valt. Je hond zou zich uit de halsband kunnen wurmen. 

Verschillende merken hondenomheining 

Niet alleen zijn er verschillende soorten hondenomheining. Ook wordt de hondenafrastering door diverse merken aangeboden. Kies bijvoorbeeld voor een Topmast ren. Voordeel van dit model is de mogelijkheid om deze in elkaar te vouwen. Zo kun je de ren meenemen wanneer je bij een familielid op bezoek gaat, wanneer je op vakantie gaat, enzovoorts. Bij een schrikdraad is dit veel lastiger. Een merk hondenomheining die een kwalitatief goed schrikdraad voor honden aanbiedt is Petsafe. Ook Voss.pet is een bekend merk dat hondenomheiningen aanbiedt. 

Veelgestelde vragen over schrikdraad voor honden 

Regelmatig stelt men vragen over het gebruik van een honden afzetting. Is een stroomdraad voor de hond bijvoorbeeld veilig? Kan ik een hondenomheining op stroom bij iedere hond gebruiken? Enzovoorts. Onderstaand hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen voor je uitgewerkt. Staat het antwoord op een vraag die je zelf hebt hier nog niet bij? In dat geval kun je deze in de reacties onder het artikel stellen. We proberen deze zo snel mogelijk voor je te beantwoorden.

Helpt een schrikdraad als omheining voor honden? 

Een schrikdraad voor honden is een zeer effectieve vorm van een omheining voor het dier. Het zorgt voor een schrikreactie, zonder dat de stroomschok via het lichaam van het beestje loopt.

Wat is een goedkope oplossing als omheining?

Een goedkope omheining voor de hond is een afrastering met stroomdraad. Ook een kleine, opvouwbare ren is een goedkope oplossing. Veel duurder is het plaatsen van een groot hek rondom het erf.

Waar vind ik ervaringen van onzichtbare hondenomheining?

Er zijn online verschillende websites te vinden, waarop je de ervaringen leest over het gebruik van een onzichtbare hondenomheining als een stroomdraad voor honden. Het helpt je opties te vergelijken.

Wat is de beste draadloze oplossing voor hondenomheining?

Bij een draadloze oplossing als hondenomheining kun je denken aan een opvouwbare ren, die je eenvoudig mee kunt nemen. Voor het omheinen van je volledige erf is een hek een geschikte oplossing.

Welke merken zijn aan te raden om de hond op het erf te houden?

Goede hondenomheining merken zijn onder meer Petmast, Petsafe en Voss.pet. Ieder van deze merken biedt een breed scala aan soorten afrasteringen voor honden.

1 gedachte over “Schrikdraad & omheining voor honden”

Plaats een reactie