Hondenfietskar

In de meeste gevallen neem je een hond aangelijnd mee, wanneer je wandelt of bijvoorbeeld een rondje op de fiets maakt. Wanneer deze ronde langer dan een half uur wordt, is het verstandig om een hondenfietskar mee te nemen. Een hondenfietskar voorkomt dat je hond oververmoeid raakt en biedt het dier enig comfort. Bij een hele kleine hond kan ook een speciaal fietsmandje voor op de fiets het overwegen waard zijn. Zo’n mand is echter minder comfortabel, daar het dier minder ruimte heeft. Daarbij is de mand vanaf een middelgrote hond te klein. 

Het is belangrijk je hond ook tijdens het gebruik van de hondenfietskar aan te lijnen. Dit voorkomt dat je hond uit de kar kan springen onderweg. Op deze pagina lees je meer over hetgeen waarop je moet letten bij de aankoop van een hondenfietskar.

Hondenfietskar voor grote honden 

Bij een hondenfietskar voor grote honden is het voornamelijk van belang, dat je controleert of de fietskar het gewicht van het dier aan kan. Er zijn verschillende fietskarren geschikt voor honden met een gewicht van maximaal 50 kilogram. Voor de meeste honden is dit voldoende! Kleinere modellen fietskarren kunnen qua formaat mogelijk groot genoeg zijn voor je (middel)grote hond, maar kunnen bijvoorbeeld slechts 25 of 30 kilogram aan massa dragen. Het maakt dat de kans groot is dat je hond door de hondenfietskar zakt. Iets wat tot gevaarlijke en voor je hond pijnlijke situaties kan leiden. 

Naast het gewicht wat een hondenfietskar voor grote honden kan dragen, speelt ook het formaat hiervan een belangrijke rol. Je wilt dat je hond zich enigszins kan draaien in de fietskar. Vaak vind je in de productomschrijving van een hondenfietskar voor welk formaat hond deze geschikt is. 

Opvouwbare hondenfietskar

Veel mensen nemen hun fietsen mee met de auto, wanneer zij bijvoorbeeld in een ander deel van Nederland gaan fietsen. Ideaal, om nieuwe gebieden te verkennen! Het zou zonde zijn wanneer je hond niet mee kan bij deze tochten. Een oplossing voor dit probleem is de keuze voor een opvouwbare hondenfietskar. Een opvouwbare hondenfietskar klap je vaak binnen enkele minuten uit en klap je ook net zo makkelijk weer in. Ideaal, wanneer je eerst een stukje met de auto rijdt om de route vervolgens per fiets te vervolgen. 

Tip: voorkom dat je hond in de auto te weinig ruimte heeft door de fietsen, die je op een neergeklapte achterbank legt! Het is verstandiger om de fietsen op een fietsendrager mee te nemen. Dit voorkomt bijvoorbeeld ook dat je hond klem zou kunnen komen te zitten in de spaken of de ketting van je fiets. 

Goede hondenfietskar merken 

Er zijn verschillende producenten die kwalitatief goede hondenfietskarren aanbieden voor zowel kleine, als grote honden. Bekende en gerenommeerde hondenfietskar merken zijn onder meer DoggyRide, Duvo+ en Trixie. Ook Karlie is een relatief bekend merk. Het is bij de aankoop van een hondenfietskar belangrijk dat het model stevig is, dat deze opvalt bij andere weggebruikers en dat je hond hier niet uit kan ontsnappen tijdens een rit. 

Goedkope tweedehands hondenfietskarren 

Naast de mogelijkheid om een nieuwe hondenfietskar voor je hond aan te schaffen, kun je ook een tweedehands hondenfietskar overwegen. Er zijn op internet tal van hondeneigenaren te vinden die hun fietskar te koop aanbieden, nadat hun hond bijvoorbeeld overleden is. Ook kan het voorkomen dat zij eerst een relatief klein model hondenfietskar hadden voor hun puppy, om deze nu te vervangen voor een groter model. Zo groeit het formaat van de fietskar voor honden mee met het formaat van het dier zelf!  

Hondenfietskar kopen 

Maak je regelmatig een tocht op de fiets? In dat geval is een hondenfietskar kopen een financieel aantrekkelijkere optie dan het huren hiervan. Eerder op deze pagina werden de belangrijkste factoren genoemd, waarop je zou moeten letten bij een hondenfietskar kopen. Denk aan het formaat hiervan en het maximale gewicht wat de hondenkar kan dragen achter de fiets. 

Andere factoren om rekening mee te houden zijn reflectoren tussen de spaken van de wielen van de hondenfietskar, reflecterende strepen op de fietskar zelf en bijvoorbeeld de aanwezigheid van een vlaggetje. Mocht de hondenfietskar hoger zijn dan je bagagedrager op de fiets, zorg dan dat je de achterzijde van lampjes voorziet. 

Hondenfietskar huren 

Mocht je de hondenfietskar slechts enkele keren per jaar nodig hebben, dan kan een hondenfietskar huren een goed alternatief zijn. Vaak kun je de hondenfietskar voor een scherpe prijs een dag huren bij een verhuurder van fietsen. Houd er hierbij wel rekening mee, dat er niet in iedere plaats verhuurders te vinden zullen zijn. Daarbij is het aantal hondenfietskarren wat zij tot hun beschikking hebben vaak beperkt. Reserveer de hondenfietskar om deze reden tijdig. 

Veelgestelde vragen over een hondenfietskar 

Het kan best lastig zijn om een geschikte hondenfietskar te vinden voor jouw hond. Onderstaand vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Heb je zelf een vraag over een hondenfietskar kopen? Stel je vraag in dat geval in de reacties onderaan deze pagina.

Wat is de maximale grootte van de hond voor een hondenfietskar?

In de productomschrijving van een hondenfietskar vind je normaliter het formaat wat een hond maximaal mag hebben. Kijk ook goed naar het maximale gewicht wat de hondenfietskar kan dragen.

Waar vind ik opvouwbare hondenfietskarren?

Online vind je verschillende aanbieders van opvouwbare hondenfietskarren. Koop een hondenfietskar als nieuw, of ga voor een tweedehands hondenfietskar om te besparen op de kosten.

Wat zijn de betere merken voor een hondenfietskar?

Bekende hondenfietskar merken zijn onder meer Trixie, Duvo+, DoggyRide en Karlie. Deze partijen bieden hondenfietskarren die stevig zijn en een lange tijd mee zullen gaan.

Kan ik ook een hondenfietskar huren?

Verhuurders van fietsen bieden vaak ook de mogelijkheid aan om een hondenfietskar te huren. Een hondenfietskar huren is bijvoorbeeld interessant wanneer je een Waddeneiland bezoekt.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hondenfietskar?

Let bij een hondenfietskar aanschaffen op het formaat hiervan, het maximale gewicht wat deze kan dragen, de aanwezigheid van reflecterende strepen en de mogelijkheid om je hond aan te lijnen.

Plaats een reactie