Hondendekens

Wanneer je een hond hebt, ontkom je haast niet aan haren op de achterbank van je auto of de bank in huis. Veel mensen laten de hond specifiek om deze reden niet op de bank of stoelen zitten. Het voortdurend moeten zuigen van de bank is geen pretje! Een simpele oplossing is het gebruik van een hondendeken. Een hondendeken voor in de auto voorkomt niet alleen een grote hoeveelheid haren op de achterbank of in de kofferbak. Het zorgt er ook nog eens voor, dat de bekleding niet vervuild raakt. Een hond zal zeker na een wandeling in het bos of over het strand vuil meenemen in de auto. Het uitkloppen van het hondendeken is voldoende en voorkomt dat nattigheid in de bekleding kan trekken! 

Naast de mogelijkheid om een hondendeken voor de auto te kopen, zijn er ook speciale kofferbakdekens. Ideaal, wanneer je een hond standaard in de kofferbak meeneemt. Een derde optie is een beschermhoes, welke je middels een elastiek om de achterbank spant. Het elastiek maakt dat de hoes stevig blijft zitten onderweg. 


Hondendeken of hoes in de auto 

Zoals reeds genoemd is een hondendeken onmisbaar, wanneer je een hond meeneemt in de auto of op vakantie gaat met de hond. Met een hondendeken creëer je voor de hond een fijne plek om op te liggen tijdens de reis. Tegelijkertijd, misschien nog wel belangrijker, bied je bescherming aan de bekleding van je auto. De kans op schade is groot, wanneer je een hond meeneemt. Denk aan de scherpe nagels van de hond die in de bekleding kunnen blijven hangen, het vuil wat een hond aan diens buik heeft hangen na een boswandeling, enzovoorts. Met een hondendeken voorkom je dat het vuil in de bekleding van de achterbank trekt. 

Kofferbakdeken 

Naast de mogelijkheid om een hondendeken op de achterbank van je auto te gebruiken, kun je deze ook in de kofferbak leggen. In veel Europese landen is het niet toegestaan om je hond los mee te nemen op de achterbank. Een hond mag wel los in de kofferbak. Het kan om deze reden verstandig zijn, om je hond al van jongs af aan te laten wennen aan een rit in de kofferbak van je auto. Met een kofferbakdeken voor je hond maak je het hem of haar zo comfortabel mogelijk. 

Beschermhoes achterbank 

Je kunt voor een algemeen hondendeken op de achterbank kiezen. Een alternatief voor een hondendeken is een speciale beschermhoes voor de achterbank. Let er bij zo’n beschermhoes op, dat het formaat hiervan past bij het formaat van de bank. Zou de hoes te los zitten, dan trekt een hond deze tijdens het bewegen onderweg al snel los. De bank raakt zo alsnog vervuild. Vaak wordt een beschermhoes van een elastiek voorzien, waardoor je deze makkelijk om de achterbank heen kunt spannen. 

Overzicht hondendekens 

Hieronder vind je een handig overzicht met hondendekens voor in de auto. Je kunt de hondendekens vanzelfsprekend ook in huis gebruiken. Leg het deken bijvoorbeeld over de bank, om te voorkomen dat de bank vuil wordt. Al zijn er voor banken speciale bankkleden voor honden. Let bij de aanschaf van een van onderstaande hondendekens goed op de afmetingen hiervan. De afmetingen moeten aansluiten bij het formaat van de achterbank of kofferbak in de auto. 

Honden bankkleden 

Honden bankkleden zijn specifiek bedoeld voor het beschermen van de bekleding van je bank tegen de schade die een hond aan kan richten. Deze schade kent verschillende vormen. Zo kunnen er vlekken in de bekleding van je bank ontstaan, als een hond dit met zich meedraagt in diens vacht. Ook aan de poten van een hond blijft vaak vuil hangen. In het bijzonder in de herfst, wanneer het buiten erg nat kan zijn. 

Ook de nagels van je hond kunnen voor schade aan de bekleding van je bank zorgen. Zeker als je hond enthousiast is en wil spelen! Door een bankkleed voor je hond aan te schaffen ga je schade tegen. Daarbij is een bankkleed ook voor je hond zelf prettig. De kleden zijn over het algemeen lekker zacht. 

Overzicht bankkleden 

Bekijk onderstaand overzicht met bankkleden om een kleed te vinden die jouw bank beschermt tegen schade aangericht door je hond. Let bij de aanschaf van een bankkleed, net als bij een hondendeken voor in de auto, goed op het formaat hiervan. De breedte van het bankkleed voor een hond moet aansluiten op de diepte van je bank. 

Veelgestelde vragen over hondendekens 

Regelmatig stellen bezoekers van deze website vragen over de aankoop van hondendekens. Waarop moet je letten bij een hondendeken kopen? Zijn er speciale autodekens voor mijn hond? Enzovoorts. Onderstaand vind je het antwoord op de vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp. Mocht je zelf een vraag hebben, dan kun je deze achterlaten in de reacties onderaan de pagina.

Is een hondendeken voor de auto een slimme aankoop?

Gebruik niet alleen thuis op de bank een hondenkleed, maar gebruik deze ook in de auto. Een hondendeken beschermt je achterband tegen vuil. Er zijn ook speciale kofferbakdekens voor je auto.

Zijn er speciale hondendekens voor de auto?

Bescherm de autostoelen door een beschermhoes voor je achterbank te kopen. De beschermhoes voorkomt onder meer dat vuil aan de vacht van je hond in de autobank trekt.

Hoe bescherm ik mijn bank tegen schade bij een hond in huis?

Voorkom dat je bank beschadigd door vuil wat je hond meeneemt of door diens nagels, door de bank te beschermen met een hondenkleed. Daarbij is het ook voor je hond zelf prettig om op zo’n kleed te liggen.

Ik wil mijn bank niet vuil maken, hoe doe ik dat met een hond?

Je voorkomt dat de bank vuil wordt, door een bankkleed voor je hond te gebruiken. Let bij de aanschaf van een bankkleed goed op het formaat hiervan. Deze moet passen bij de diepte van je bank.

Waar vind ik een overzicht met hondendekens?

Op deze pagina vind je een handig overzicht met hondendekens. Onder meer het formaat van je hond en de plek waar deze mag liggen bepaalt, welk hondendeken het meest geschikt is.

Plaats een reactie