Dobermann fokkers & kennels

Bij de keuze voor een Dobermann heb je diverse mogelijkheden om deze aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld tussen een Dobermann uit het asiel, of een Dobermann pup van een fokker of kennel. Op deze pagina lees je meer over hetgeen waarop je moet letten, bij de aankoop van pups via Dobermann fokkers en kennels. Is een Dobermann fokker per definitie te vertrouwen of zijn er manieren om de betrouwbaarheid hiervan te controleren? Wat zijn bekende Dobermann fokkers en kennels in Nederland? Enzovoorts. 

Wil je op korte termijn een Dobermann kopen? Kijk in dat geval eens naar ons overzicht met de verschillende Dobermann fokkers en kennels in Nederland. 

Dobermann rasvereniging in Nederland 

Wanneer je een pup koopt bij een Dobermann fokker of kennel, is het verstandig na te vragen of deze is aangesloten bij een rasvereniging. Nederland kent in de basis twee rasverenigingen, waarvan de Nederlandse Dobermann Club een erkende is. Deze vereniging werd in 2019 opgericht en is daarmee één van de jongste rasverenigingen die Nederland rijk is. Ook de DVIN is een vereniging waar Nederlandse Dobermann fokkers en kennels zich bij aan kunnen sluiten. 

Het voordeel van de keuze voor een fokker die is aangesloten bij deze verenigingen, is het feit dat de fokker fokt volgens centrale richtlijnen en eisen. Dit komt de gezondheid van het dier ten goede. Zo wordt onder meer voorkomen dat erfelijke ziektes worden overgedragen van ouder op pup, is de kans kleiner dat een hond zeer agressief is doordat deze direct gesocialiseerd wordt, enzovoorts. Op de website van deze Dobermann rasvereniging lees je er meer over.

Prijzen van fokkers & kennels

De prijs van een pup zal per Dobermann fokker en kennel verschillen. In de basis kan gesteld worden, dat je voor een pup van een erkende fokker tussen de 800 en 1.200 euro betaalt. Mocht een pup veel goedkoper zijn, dan is een fokker mogelijk niet volledig te vertrouwen. Het kan bijvoorbeeld om een pup gaan welke agressief is of ziektes met zich meedraagt. De kosten voor een behandeling bij de dierenarts compenseren in zo’n geval de lage aanschafprijs van de pup. 

Veelgestelde vragen

Regelmatig stelt men ons vragen over Dobermann fokkers en kennels. Zijn de fokkers en kennels te vertrouwen? Waarop moet ik letten bij het vergelijken van verschillende fokkers? Onderstaand hebben we de vragen die ons het meest gesteld worden alvast beantwoord. Zit je zelf nog met een vraag? Je kunt deze achterlaten in de reacties onder dit artikel. 

Wat zijn de beste Dobermann fokkers in Nederland?

De betere Dobermann fokkers in Nederland zijn aangesloten bij de Nederlandse rasvereniging. Wanneer je in ons overzicht een fokker gevonden hebt, kun je kijken of deze bij de vereniging is aangesloten.

Waar vind ik een overzicht van Dobermann fokkers?

Op deze website tonen we je een handig overzicht met de Dobermann fokkers en kennels in Nederland. Bekijk het overzicht eens, om te zien welke fokker van Dobermann pups bij jou in de buurt zit.

Welke kennels staan goed bekend om Dobermann?

Verschillende Nederlandse Dobermann kennels staan goed te boek. Deze kennels zijn normaliter aangesloten bij de rasvereniging. Onder meer de Nederlandse Dobermann Club is hier een voorbeeld van.

Waar vind ik een Dobermann fokker in Nederland?

Gebruik het overzicht op deze website om een Dobermann fokker in Nederland te vinden, bij jou in de buurt. Kijk op de website van de Dobermann fokker of deze is aangesloten bij een rasvereniging.

Waar vind ik een overzicht van Dobermann kennels?

Een overzicht van Dobermann kennels in Nederland vind je op onze website. Het helpt je een kennel bij jou in de buurt te vinden.

Plaats een reactie