Puppyren of hondenren

Wanneer je een puppy in huis krijgt, is de aankoop van een puppyren of hondenren een verstandige keuze. Je wilt niet voortdurend in de woonkamer moeten zijn, om in de gaten te houden of het dier geen schade aanricht aan een bank of stoel. Daarbij wil je de hond niet voortdurend in de bench op moeten sluiten als je even naar het toilet gaat of een blokje om loopt. Een hondenren is echter niet alleen geschikt voor jonge pups. Ook bij een oudere hond kan het gebruik van zo’n hondenren verstandig zijn. Gebruik de hondenren bijvoorbeeld in de tuin, om te voorkomen dat je hond van het erf loopt of bijvoorbeeld in borders met planten graaft. Op deze pagina lees je meer over de aanschaf en het gebruik van een puppyren en hondenren. 

Waarom een puppyren gebruiken? 

Een puppyren is voornamelijk bedoeld voor het voorkomen van schade aan je meubilair of de tuin. Een jonge pup zal dagelijks op verkenning zijn! Niet alleen verkent het dier de nieuwe omgeving. Ook verkent deze de grenzen die jij als baasje stelt. Mag ik in de poten van de bank bijten? Vindt mijn baasje het leuk als ik een haal in de bekleding van de bank maak? Enzovoorts. Vergelijk het met een jong kind. Het is niet voor niets, dat vrijwel iedere hondenbezitter op puppycursus gaat om de jonge hond op te voeden. 

Door een puppyren aan te schaffen voorkom je een dergelijke schade aan het meubilair. Zie het niet als vervanger voor een puppycursus. De ren is ideaal als je even van huis bent voor een kort bezoek aan de buren, of wanneer je bijvoorbeeld boven aan het werk bent. Je hoeft zo niet voortdurend zicht te houden op de pup. Zou je de ren weghalen, dan zal het dier alsnog op verkenning gaan. 

Voor binnen of buiten? 

Een puppyren kun je zowel voor binnen, als voor buiten aanschaffen. Let goed op de verschillen! Een puppyren voor buiten beschikt vaak over een paar losse elementen, welke je middels stekers aan elkaar verbindt. Deze stekers steek je diep in de grond, zodat de ren stevig blijft staan. In huis is dit logischerwijs niet mogelijk. In dit geval is het wenselijk, dat je de elementen van de puppyren aan elkaar vast kunt klikken. De puppyren moet stevig genoeg zijn om je jonge hond in toom te houden. Houd daarnaast rekening met de hoogte van de ren. Je pup mag niet over de elementen van de puppyren heen kunnen springen. Ook niet wanneer deze straks een paar maanden oud is. 

Waar (tweedehands) puppyren kopen? 

Je kunt een puppyren eenvoudig online bestellen. Er zijn diverse websites waarop een puppyren kopen mogelijk is. Naast de mogelijkheid om een nieuwe puppyren te bestellen, kun je ook voor een tweedehands model kiezen. Het voordeel van een tweedehands puppyren kopen is het feit, dat de kosten hiervan aanzienlijk lager liggen. Je hebt de ren vaak maar maximaal een of twee jaar nodig. Na deze periode weet je hond precies wat wel en niet mag. De kans dat deze kattenkwaad uithaalt neemt hierdoor af. Andersom kun je een nieuwe puppyren natuurlijk ook tweedehands aanbieden, op het moment dat je de ren niet meer nodig hebt. Zo hoeft een puppyren helemaal niet zo duur te zijn! 

Hondenren of hondenrek 

Er zijn situaties waarin je een hondenren langer nodig hebt. Mogelijk wil je voorkomen dat je hond van het erf rent, of ben je bang dat deze bij de trap omhoog probeert te klimmen als je niet thuis bent.  

Hondenren voor buiten 

Een hondenren voor buiten helpt je te voorkomen dat een hond kan ontsnappen. Niet alleen is het vervelend voor jezelf, ook voor anderen kan het gevaarlijke situaties opleveren. Dit geldt bijvoorbeeld bij woningen waarvan het erf aan een drukke weg grenst. Door een hondenren voor buiten te gebruiken voorkom je dat het dier de weg op rent. 

Oprolbare hondenhekken 

Een oprolbaar hondenhek is voornamelijk interessant voor mensen die willen voorkomen dat hun hond bij de trap omhoog gaat. Niet alleen vinden honden het vaak eng als ze eenmaal een paar treden van de grond zijn, ook kunnen ze van de trap vallen. Door een hondenhek bij de opgang van de trap te plaatsen, voorkom je dit. Het voordeel van een oprolbaar hondenhek is dat je deze ook eenvoudig mee te kunnen nemen naar boven, als je de hond bijvoorbeeld in de avond in de slaapkamer laat slapen. Op deze manier kan je hond niet naar beneden en heb je aan één hondenhek voldoende. 

Handig voor op de camping

Een hondenren voor buiten komt niet alleen thuis goed van pas. Je kunt de hondenren ook meenemen op vakantie. Bouw een ren rond je vakantievilla of bijvoorbeeld op de camping. Op deze manier hebben andere campinggasten geen last van de hond en hoeft het dier niet voortdurend aan een riem te liggen. Houd er rekening mee, dat de grond in sommige landen rotsachtig kan zijn. Dit maakt het mogelijk lastig om de stekers van een hondenren in de grond te duwen. 

Veelgestelde vragen over puppyren en hondenren 

Er worden regelmatig vragen gesteld over het gebruik van een puppyren of hondenren. In het overzicht hieronder vind je het antwoord op vragen die het meest gesteld worden over dit onderwerp.

Waarvoor gebruik je een puppyren?

Een puppyren helpt je schade aan je interieur te voorkomen. Daarbij voorkomt het dat je een hond direct in de bench moet stoppen, als je even niet thuis bent of het dier niet in je zicht hebt.

Kan ik een puppyren ook binnen gebruiken?

Er zijn puppyrennen voor zowel buiten als binnen. Houd er rekening mee dat een puppyren voor buiten op een andere manier in elkaar wordt gezet, dan modellen voor buiten.

Is een hondenren te gebruiken op de camping?

Je kunt een hondenren niet alleen thuis gebruiken, maar deze ook meenemen op vakantie. Bouw een hondenren op bij je tent of caravan, rond je vakantiehuis, enzovoorts. Het voorkomt dat anderen last hebben van je hond.

Bestaan er hondenhekken die je eenvoudig mee kunt nemen?

Hondenhekken zijn er in oprolbare variant. Het voordeel hiervan is dat je de hondenhekken eenvoudig meeneemt. Plaats het hek overdag beneden bij de trap en in de avond boven, als je hond op de slaapkamer ligt. 

Waar koop ik een hondenren?

Een hondenren kun je eenvoudig online bestellen. Er zijn verschillende dierenwinkels die de hondenrennen aanbieden. Je kunt ook voor een tweedehands model hondenren kiezen.

Plaats een reactie