Hondenaanhanger

Wanneer je een uitlaatservice hebt of bijvoorbeeld met meerdere honden wilt gaan wandelen, kan een hondenaanhanger prettig zijn. Heb je één kleine hond, dan neemt men vaak een honden fietsmand. Een hondenaanhanger koppel je aan de trekhaak van je auto en biedt doorgaans plek voor in ieder geval drie of vier honden. Daar waar je in de auto zelf mogelijk onvoldoende ruimte hebt om drie of vier reisbenches kwijt te kunnen. Bij de aankoop van een hondenaanhanger zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Op deze pagina lees je er meer over. 

Naast een hondenaanhanger voor achter je auto, zijn er ook compactere aanhangers voor achter de fiets. Een fietskar voor honden, voor een kar of voor achter de motor, biedt vaak ruimte voor een of maximaal twee honden. Ideaal, wanneer je een blokje om wilt met de fiets en je hond niet voortdurend naast je fiets wilt laten rennen. Met de hondenfietskar neem je de honden mee naar een plek waar zij de ruimte hebben om vrij los te lopen. Kies altijd voor een hondenfietskar of een aanhanger voor achter de motor, waarin je de honden vast kunt zetten. Het voorkomt bij een fietskar dat de hond onderweg uit de kar kan springen. 

Hondenaanhangwagens in verschillende formaten 

Bij de aankoop van een hondenaanhangwagen is het voornamelijk belangrijk om te letten op het formaat hiervan. Het verschil in formaat zit in het aantal plekken dat geboden wordt voor honden. De meeste hondenaanhangers hebben drie of vier van deze plekken. Let op, een van deze plekken gebruik je wellicht om accessoires en speeltjes van de honden mee te nemen. Denk aan hun manden als ze ergens gaan logeren, een kleed en bijvoorbeeld een paar voetballen. Zo hoef je deze spullen niet allemaal in de auto mee te nemen. 

Er zijn ook hondenaanhangers die nog meer ruimte bieden aan je honden. Je kunt er hierbij vijf of zelfs zes meenemen. Let er in dit geval op, dat de aanhanger niet te lang mag zijn. Niet iedereen is bevoegd om met een lange aanhanger te rijden. Een aanhanger mag in de basis maximaal 12 meter lang zijn. Dit is de lengte van de aanhanger inclusief de dissel. Hier komt nog bij, dat de combinatie van een auto en hondenaanhanger niet langer mag zijn dan 18 meter. 

Formaat van de kooien in de aanhanger 

Let niet alleen op het formaat van de hondenaanhanger zelf. Kijk ook naar het formaat van de kooien binnen de aanhanger. Je wilt je honden een comfortabele trip kunnen bieden, zonder dat zij opgepropt in een kleine kooi verblijven. Het is overigens verstandig om tijdens het gebruik van de hondenaanhangwagen af en toe tussentijds te stoppen. Net als mensen willen ook honden hun poten kunnen strekken tijdens een langere tocht. 

Hele compacte hondenaanhangers 

Wist je dat er ook hele compacte hondenaanhangers zijn? Deze modellen zijn niet geïsoleerd en daardoor minder geschikt voor de winter of de hele warme zomerdagen. Je kunt deze aanhangers op de trekhaak zetten. Ze hebben geen wielen en bieden vaak plek aan maximaal twee honden. Vergelijk het met een fietsendrager die je achter op de auto kunt hangen. 

Geïsoleerde hondenaanhangwagen kopen 

Naast het formaat van een hondenaanhangwagen bestaat er nog een belangrijk verschil tussen de diverse modellen. Kijk bijvoorbeeld goed naar het verschil tussen een geïsoleerde hondenaanhangwagen en een model welke niet geïsoleerd is. De kwaliteit van de isolatie kun je vaak afleiden aan de hand van de dikte van de buitenzijde van de hondenaanhangwagens. In de productomschrijving van een aanhanger voor de honden lees je er meer over. 

Een geïsoleerde hondenaanhangwagen biedt het voordeel, dat je hond het in de zomermaanden niet te snel heel warm krijgt. Er is voor je hond niets vervelender dan de hitte op warme zomerdagen. Je kent de beelden vast van honden die in een veel te hete auto zitten! Ook in de winter wil je de honden een comfortabele rit bieden. Bij een geïsoleerde hondenaanhanger is de kans veel kleiner dat de honden het onderweg koud zullen krijgen. Daar waar die kans bij een model zonder isolatie relatief groot is. Het metaal waarvan de hondenaanhanger gemaakt wordt houdt de kou vaak goed vast. 

Hondenaanhanger online bestellen 

Ben je op zoek naar een webwinkel waar je deze hondenaanhangers kunt bestellen? Onderstaand vind je een handig overzicht met voorbeelden van dergelijke webwinkels. Naast de mogelijkheid om een nieuwe hondenaanhanger te kopen, zou je ook een tweedehands model kunnen overwegen. Denk aan de hondenaanhanger van een uitlaatservice welke onlangs gestopt is. Het kan je veel geld besparen! 

Veelgestelde vragen over een hondenaanhanger

Er worden regelmatig vragen gesteld over het gebruik van een hondenaanhanger. Voor wie is een hondenaanhanger geschikt? Waarop moet je letten bij de aankoop van een aanhanger voor de hond? Bekijk hieronder de antwoorden op vragen die het meest gesteld worden. Heb je zelf een vraag waarop het antwoord nog niet in dit overzicht staat? Laat het ons weten in de reacties onderaan de pagina!

Waar heb ik een hondenaanhanger voor nodig?

Een hondenaanhanger is interessant voor mensen die regelmatig met meerdere honden tegelijkertijd op pad willen. In de auto heb je mogelijk niet voldoende ruimte voor meerdere benches.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een hondenaanhanger?

Let bij het kopen van een hondenaanhanger goed op het formaat hiervan. Het formaat bepaalt hoeveel honden je mee kunt nemen in de hondenaanhanger. Let daarbij op het verschil tussen een geïsoleerde en niet geïsoleerde wagen.

Zijn er ook geïsoleerde hondenaanhangwagens?

Er worden geïsoleerde hondenaanhangwagens verkocht. Het voordeel hiervan is dat je hond het minder snel warm heeft in de zomermaanden. Tegelijkertijd wordt de kou in de winter buiten gehouden.

Waarom een geïsoleerde hondenaanhangwagen kopen?

Een geïsoleerde hondenaanhangwagen maakt dat het voor honden zowel in de zomer, als in de winter prettig is om in de aanhangwagen vervoerd te worden. Het is er niet te warm en niet te koud!

Wat kost een hondenaanhangwagen?

De kosten van een hondenaanhangwagen verschillen sterk per model. Daarbij heb je de keuze tussen een nieuwe aanhangwagen voor honden en een tweedehands model.

Plaats een reactie