Koelmatten voor de hond

Nu de zomers in Nederland steeds warmer blijken te worden kan er worden vastgesteld dat niet alleen wij mensen, maar ook onze trouwe viervoeters daar wel eens wat extra last van durven te ondervinden. Baasjes gaan dan ook steeds vaker op zoek naar oplossingen om hun hond de nodige verkoeling te kunnen bieden wanneer de temperaturen zomerse waarden bereiken. Naast een hondenzwembad, is de meest voor de hand liggende oplossing een koelmat voor honden.

Een dergelijke koelmat is doorgaans gemaakt van een verkoelende gel aan de binnenkant van de mat. Deze gel wordt geactiveerd door druk. Van zodra de hond op de koelmat gaat liggen wordt de gel geactiveerd en kan de hond genieten van een heerlijke verkoeling op zijn poten, buik en in de liezen. Zo wordt de hete zomer voor jouw hond een flink stuk aangenamer. 

Koelmatten van de Action

De sterk toegenomen populariteit voor wat een cooling mat voor een hond betreft heeft er voor gezorgd dat ze door steeds meer winkels wordt aangeboden. Eén van de bekendste winkels waar je dergelijke koelmatten voor honden bij kan bestellen is ongetwijfeld de Action. Een Action koelmat kan interessant zijn omdat je altijd bent verzekerd van de lage prijs waar deze winkel om bekend staat.

Het spreekt voor zich dat je je hond graag een echt comfortabele zomer wil gunnen, maar dat je daar geen torenhoge kosten voor zal willen betalen. Dat is ook nergens voor nodig. Het aanbod met koelmatten voor honden van de Action is niet alleen behoorlijk omvangrijk, daarnaast kenmerkt ze zich door een zeer toegankelijk prijskaartje. 

Tijdens een bezoek aan de Action zal het je ongetwijfeld opvallen dat er niet alleen maar koelmatten voor honden kunnen worden aangekocht. Wat bovendien immers ook te denken  van bijvoorbeeld een hondenbench of een hondenmand van de Action? Ook voor deze artikelen geldt dat ze altijd beschikken over een uiterst toegankelijk prijskaartje waardoor ze door iedereen kunnen worden aangekocht.

Wordt het dus met andere woorden tijd om jouw hond even lekker te verwennen met wat nieuwe spullen? Dan is het zonder meer een aanrader om  een bezoek te plannen aan één van de Action winkels die bij jou in de buurt zijn gelegen!

Is een koelmat gevaarlijk voor de hond?

De toegenomen populariteit voor wat een verkoelingsmat voor honden betreft heeft er door de jaren heen ook voor gezorgd dat er heel wat (foutieve) geruchten over zijn verschenen. Eén van deze geruchten stelt bijvoorbeeld dat een koelmat voor honden schadelijk zou zijn. Het zou daarbij in het bijzonder gaan om een gel koelkussen. Op het ogenblik dat de naden zouden gaan lekken zou de gel namelijk erg gevaarlijk kunnen zijn voor de hond om bijvoorbeeld op te likken. Is dat echter wel juist? Er zijn verschillende zaken waar je op dit vlak bij stil zal willen blijven staan. Alleen op deze manier kan je uiteindelijk vol overtuiging de juiste keuze maken.

In eerste instantie is het inderdaad correct dat koelmiddelen giftig zijn. Met name de koelvloeistof die je in de auto doet staat er om bekend erg gevaarlijk te zijn. Dit gezegd hebbende is het zo dat fabrikanten bij het produceren van een koelmiddel altijd rekening houden met de functie van het product in kwestie. Dit betekent onder meer dat de koelelementen die je in de diepvries kan plaatsen geen giftig koelmiddel bevatten. Mocht het product op een bepaald ogenblik gaan lekken, dan spreekt het voor zich dat deze de aanwezige voeding in de diepvries geen schade mag toebrengen.

Hetzelfde principe geldt ook voor de verkoelingsmat voor je hond. Ook bij het produceren van deze matten wordt er door de fabrikant rekening mee gehouden dat er geen giftige stof lekt op het ogenblik dat de hond de mat bijvoorbeeld stuk zou bijten. 

Is een koelmat voor je hond dus gevaarlijk of niet? De bovenstaande informatie geeft eigenlijk aan van niet. Toch is het altijd een goed idee om er voor te zorgen dat je hond geen gel uit een koelmat gaat oplikken. Dit risico kan je inperken door rekening te houden met de onderstaande tips: 

  1. Zorg voor het aanschaffen van een echt kwalitatieve koelmat voor je hond; 
  2. Train je hond om rustig op de koelmat plaats te gaan nemen; 
  3. Laat je hond indien mogelijk niet alleen met de mat; 

Een koelmat is eigenlijk geen goed product om je hond tijdens de nacht op te laten liggen. Dit niet alleen omdat zo’n koelmat dan vaak overbodig is, daarnaast zal je het ook niet merken wanneer je hond de mat in kwestie stuk maakt. Zorg er dus voor dat je de koelmat niet ergens op de grond laat liggen wanneer je, je bed opzoekt.

Koelmatten in de aanbieding 

Ben jij ook van plan om voor jouw hond een gel koelkussen te kopen, maar wil je daar liever niet al teveel geld voor uitgeven? In dat geval kan je mogelijks gebruik maken van een aanbieding. In het bijzonder in de aanloop naar de zomer, maar ook tijdens de zomer zelf zijn er heel wat winkels die uitpakken met een interessante promotie. Let wel, hou er ook bij het benutten van zo’n koelmat aanbieding altijd rekening mee dat je er goed aan doet om te kiezen voor een exemplaar die over een zo optimaal mogelijke kwaliteit beschikt. 

Ervaringen met koelmatten voor de hond 

Er zijn op het internet behoorlijk wat verschillende ervaringen terug te vinden over koelmatten voor honden. Heel veel mensen zweren bij het gebruik van een koelmat voor honden, maar er zijn ook baasjes die er vrij sceptisch tegenover staan. Dit laatste heeft vooral te maken met de veronderstelling dat een gel koelkussen schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je hond.

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven stellen fabrikanten veelal alles in het werk om dit risico zo beperkt mogelijk te houden. Helemaal uitgesloten is het echter helaas nooit. Eerder op deze pagina hebben we je wel enkele interessante tips gegeven om er voor te zorgen dat je hond in alle veiligheid gebruik kan maken van de door jou aangekochte koelmat. 

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over koelmatten voor de hond. Zit je zelf nog met een vraag of heb je wellicht nog advies, laat een reactie achter onderaan de pagina!

Hoe werkt een koelmat voor de hond?

De koelmat voor je hond is gevuld met een speciale gel die over een lagere temperatuur beschikt dan haar omgeving. Op het ogenblik dat de hond op de mat plaats gaat nemen wordt de gel geactiveerd waardoor ze een efficiënte verkoeling kan realiseren.

Welke koelmat moet ik hebben voor mijn hond?

Er zijn op de markt heel wat uitstekende koelmatten voor honden terug te vinden. Bij het kopen van een koelmat dien je vooral aandacht te besteden aan de hoogte van de koeltemperatuur, de koelduur en de stevigheid waar de koelmat over beschikt.

Is er een koelmat voor de hond zonder water?

Het merendeel van de koelmatten voor honden werken tegenwoordig met een soort koelingsgel. Deze bieden een uitstekend alternatief voor de matten die werken met gekoeld water.

Bestaat er ook een XL koelmat voor de hond?

Er zijn zeker XL koelmatten voor honden. Met name de Scruffs koelmat XL heeft een lengte van 120 centimeter en een breedte van 75 centimeter.

Waar kan ik ervaringen vinden voor koelmatten?

Ervaringen met bepaalde koelmatten voor honden zijn overal op het internet terug te vinden. Het beste kan je echter even de ervaringen lezen bij bepaalde producten in betrouwbare webwinkels. Zo krijg je echt een goed zicht op de gebruikservaringen van hondenbaasjes.

Plaats een reactie