Hondenzwembad

Niet alleen voor mensen kan het heel ontspannend zijn om na een warme zomerdag een duik in het zwembad te nemen. Ook honden hebben baat bij verkoeling. Wist je dat er speciale hondenzwembaden zijn? Je blaast ze op, zet ze in de tuin en vult ze met wat water. Honden vinden het heerlijk om in het water af te koelen en te spelen. Het verkleint de kans op een oververhitting van de dieren aanzienlijk. Hun dikke vacht maakt dat oververhitting altijd op de loer ligt in de zomer. 

In dit artikel gaan we in op het gebruik van een zwembad voor honden en de factoren waarop je moet letten bij de aankoop hiervan. Zijn er speciale hondenzwembaden voor grote honden? Hoe voorkom je dat het hondenzwembad al na een zomer vervangen moet worden door de nageltjes van je viervoeter? Enzovoorts. 

Groot hondenzwembad voor grote honden 

Een van de punten waarop de diverse hondenzwembaden van elkaar verschillen is het formaat hiervan. Je wilt er zeker van zijn dat het zwembad voor honden groot genoeg is voor jouw maatje! Zorg dat het zwembad een diameter heeft die past bij de lengte van je hond. Je wilt dat je viervoeter zich makkelijk door het zwembad kan bewegen. Honden vinden het heerlijk om in het water te springen en duiken. 

Een hondenzwembad voor grote honden heeft niet alleen een diameter die past bij de lengte van je hond. Ook is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van het model. Je wilt dat je hond in ieder geval met zijn poten in het water kan staan in de zomerperiode. Een te hoge rand maakt dat het grote hondenzwembad niet of veel minder geschikt is voor een kleiner hondenras. Deze honden kunnen in dit geval lastig in het zwembad komen. 

Waar op letten bij het kopen van een hondenzwembad? 

Zoals reeds genoemd werd is het formaat van een hondenzwembad een van de belangrijkste factoren. Kies je voor een hondenzwembad voor grote honden, of zoek je een bad voor een klein hondenras? In dat laatste geval is de diameter iets minder belangrijk en speelt voornamelijk de hoogte van de rand van het hondenzwembad een grote rol. Je wilt dat je hondje makkelijk in en uit het zwembad kan komen. 

Kwaliteit van de gebruikte materialen 

Om te voorkomen dat het zwembad voor honden al snel vervangen moet worden, is het belangrijk om naar de kwaliteit van het materiaal te kijken. Je wilt er zeker van zijn dat de nagels van je hond geen lekkages veroorzaken. Daarbij moet het zwembad voor honden bestand zijn tegen het spelen van het dier. Vergelijk het met een zwembad voor kinderen! Ook kinderen zullen tegen de rand van het zwembad springen of leunen. Deze belasting maakt dat de randen al snel kapot kunnen gaan. 

De meeste zwembaden voor honden zijn gemaakt met een combinatie van kunststof (onderzijde) en PVC (wanden). Het maakt de zwembaden erg stevig. 

Slipvaste bodem in het zwembad 

Kies voor een hondenzwembad met een slipvaste bodem. Het feit dat honden vaak op hogere snelheid in het zwembad springen maakt dat het badje al snel kan verplaatsen. Dit levert gevaarlijke situaties op voor je hond en vergroot de kans op schade aan het zwembad. 

Goede merken hondenzwembaden 

De kwaliteit van een hondenzwembad is vaak enigszins af te leiden aan het merk dat het hondenzwembad aanbiedt. Onder meer Flamingo, Duvo+ en Kerbl zijn betrouwbare aanbieders van hondenzwembaden. Het voordeel van de modellen van Kerbl is dat je deze eenvoudig in elkaar kunt klappen. Zo neem je dit hondenzwembad eenvoudig mee naar familie en vrienden, naar je kampeerplek of vakantiehuisje, enzovoorts. Het enige wat je nog nodig hebt is een kraan en eventueel een tuinslang waarmee je het hondenzwembad vult. 

Ook Trixie biedt hondenzwembaden van een hoge kwaliteit aan. Je kunt dit merk ook kennen van de verschillende andere producten die zij voor huisdieren produceren. 

Aftapventiel voor het legen van je zwembad 

Je zou de tuinslang ook kunnen gebruiken voor het legen van het zwembad. Doe dit eens per paar dagen of hooguit eens per week. Het gebruik van chloor of soortgelijke middelen is slecht voor je dier. Zonder chloor zal het water al snel troebel worden, doordat er vaak veel vuil aan de poten van je hond zit. Naast de mogelijkheid het zwembad met een tuinslang te legen, zijn er ook modellen die over een aftapventiel beschikken. Dit werkt veel sneller en eenvoudiger! Naast het aftapventiel zijn sommige zwembaden voor honden uitgevoerd met een stop in de bodem. Via de stop kun je het water eenvoudig weg laten stromen. 

Veelgestelde vragen over een hondenzwembad

Er worden regelmatig vragen gesteld over het gebruik van een hondenzwembad. In welke situaties is zo’n zwembad voor honden aan te raden? Zijn er zwembaden die geschikt zijn voor grotere honden? Enzovoorts. Hieronder vind je de antwoorden op vragen die het meest gesteld worden over deze zwembaden. Heb je zelf een vraag die onbeantwoord blijft? Laat je vraag achter in de reacties onderaan de pagina.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenzwembad?

Bij het kopen van een hondenzwembad is het belangrijk om te letten op het formaat hiervan en de stevigheid van het materiaal. Ook handig is een aftapventiel of losse stop om het water weg te laten stromen.

Welke merken hondenzwembaden worden aangeraden?

Bekende merken op het gebied van hondenzwembaden zijn onder meer Duvo+, Trixie, Kerbl en Flamingo. Het zijn merken die hondenzwembaden van een hoge kwaliteit aanbieden.

Waar kan ik het beste een hondenzwembad kopen?

Je koopt een goed hondenzwembad eenvoudig in een online dierenwinkel. Op deze pagina lees je meer over hetgeen waarop je moet letten bij de aankoop van een hondenzwembad.

Zijn er ook binnenzwembaden voor honden?

De hondenzwembaden kun je in principe zowel binnen als buiten gebruiken. Houd er rekening mee, dat het rondom het zwembad erg nat kan worden door het enthousiasme van je viervoeter.

Wat zijn de beste hondenzwembaden?

De beste hondenzwembaden zijn gemaakt van kunststof en beschikken over een wand van bijvoorbeeld PVC. Het voorkomt dat de nagels van je hond al snel voor schade aan het hondenzwembad zorgen.  

Plaats een reactie