Waterblazer voor de hond

Met name in trimsalons maakt men veel gebruik van waterblazers voor honden. Zoals de naam van het apparaat wellicht al doet vermoeden, maakt een waterblazer het mogelijk je hond te drogen als deze nat is. Zie het als een föhn voor honden! Naast de professionele apparatuur voor trimsalons, zijn er diverse modellen voor particulieren. Welke waterblazer voor mijn hond is het meest geschikt? Waarop moet ik letten bij het kiezen van een waterblazer voor honden? In dit artikel proberen we je antwoord te geven op dergelijke vragen. 

Het drogen van een hond zonder waterblazer kost veel tijd en kan best lastig zijn. In het bijzonder wanneer je een hond hebt met een dikke vacht. Met een waterblazer is je hond snel weer de oude, als deze buiten in de regen is uitgelaten! 

Waterblazer met geluiddemper

Net als een föhn voor mensen, kan ook een honden föhn veel lawaai maken. Voor een hond zal het even wennen zijn, voordat deze het gebruik van de waterblazer volledig vertrouwt. Om het drogen minder spannend te maken voor je hond, kun je voor een waterblazer met geluiddemper kiezen. Overigens is het niet alleen prettig voor hond. Ook als baasje profiteer je hiervan! Zeker, wanneer je de waterblazer na iedere uitlaatbeurt gebruikt. 

Niet alleen zorgt een waterblazer voor het drogen van de vacht van je hond. Ook ander vuil wordt uit de vacht geblazen. Het maakt dat de waterblazer zeer geregeld van pas zal komen. Ideaal voor bijvoorbeeld de bezitters van een Labradoodle, Golden Retriever of Newfoundlander. Niet voor niets wordt het apparaat ook wel Doodlebooster genoemd. Het klitten van de lange haren van het dier wordt met een waterblazer voorkomen.  

Beste waterblazers voor de hond

Bij de keuze voor een waterblazer voor honden zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De keuze tussen een waterblazer met of zonder geluidsdemper is hiervan een voorbeeld. Kijk ook naar de mogelijkheid om de warmte van het apparaat in te stellen. Een hond zal altijd moeten wennen aan de plotselinge warme stroom lucht naar zijn vacht of kop. Vergelijkbaar met de mogelijkheid om de temperatuur in te kunnen stellen, is de optie om de blaaskracht te bepalen. Zet de blaaskracht de eerste weken op een lage stand, zodat je hond het gebruik van de waterblazer steeds minder spannend zal vinden. 

Een vierde factor is het wattage van de waterblazer voor je hond. Des te groter het vermogen van de waterblazer, des te meer energie verbruikt deze ook. Het is vaak afhankelijk van het formaat hond en type vacht, welk wattage het meest geschikt is. Een lager vermogen maakt de motor van de waterblazer minder krachtig. Tot slot is het raadzaam om te kijken naar de accessoires die bij de hondenföhn geleverd worden. Denk aan verschillende mondstukken voor de föhn.  

Voorbeelden van goede waterblazers 

Hetgeen de beste hondendroger voor jouw hond is, hangt van verschillende factoren af. Hoe bang is je hond voor harde geluiden? Hoe dik is de vacht van je hond? Enzovoorts. Houd er rekening mee, dat de duurste waterblazer voor honden niet altijd de beste optie is. Voorbeelden van goede waterblazers voor honden zijn onder meer de Topmast waterblazer Mistral, de IMPAQT hondenföhn en de Digi Raw-R waterblazer. 

Verschillende waterblazers topmerken 

De reeds beschreven waterblazers voor honden worden geproduceerd door betrouwbare en gerenommeerde merken. Bekende waterblazer topmerken zijn naast Topmast, IMPAQT en Digi Raw-R bijvoorbeeld ook Tool-2-Groom en Gridbyt. IMPAQT, Digi Raw-R en Tools-2-Groom zijn relatief dure waterblazer topmerken. Op zoek naar een goedkoop model om te kijken of het gebruik van een waterblazer helpt om de vacht van je hond schoon te houden? Kies in dat geval voor de Topmast waterblazer. Apparaten van Topmast zijn kwalitatief goed en worden verkocht voor net iets minder dan 100 euro. Daar waar de producten van andere merken al snel tussen de 100 en 150 euro kosten.   

Waar kun je de waterblazers kopen? 

Er zijn verschillende manieren om een hondendroger te kopen. De makkelijkste manier is het online bestellen hiervan! Er zijn verschillende webwinkels met een breed scala aan waterblazers voor honden. Zo ben je ervan verzekerd, dat je een model kiest waarvan je de komende jaren veel profijt hebt bij het drogen van de vacht van je hond. Je zou een van de modellen uit dit artikel kunnen overwegen! 

Een alternatief voor het online bestellen van een waterblazer is het bezoeken van een lokale dierenwinkel. Houd er rekening mee, dat kleinere dierenwinkels vaak geen hondenföhn verkopen. Je kunt het product hier vaak enkel laten bestellen. Door een hondendroger zelf te bestellen, wordt deze direct bij je thuis afgeleverd.  

Veelgestelde vragen over waterblazers voor honden 

Er komen regelmatig vragen binnen over het gebruik van waterblazers voor honden. Vindt mijn hond het niet vervelend dat ik zo’n föhn gebruik? Wat is de beste waterblazer voor mijn hond? Enzovoorts. Onderstaand hebben we de antwoorden op de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Heb je zelf een vraag, welke hieronder niet beantwoord wordt? Stel je vraag in de reacties, zodat we je alsnog van een antwoord kunnen voorzien!

Wat is de beste waterblazer?

De beste waterblazer verschilt voor iedere hond. Onder meer de Topmast waterblazer, de Mistral waterblazer en de IMPAQT hondenföhn zijn betrouwbare producten om een hondenvacht te drogen.

Waar vind ik een geschikte waterblazer voor mijn labradoodle?

Je kunt een waterblazer voor je labradoodle eenvoudig online bestellen. Kies voor de producten van bekende merken als Topmast, IMPAQT, Mistral of Digi Raw-R. Deze zijn betrouwbaar en kwalitatief sterk.

Zijn er ook stille waterblazers?

Sommige waterblazers voor honden zijn voorzien van een geluiddemper. Ideaal, wanneer je hond bang is aangelegd. Daarbij heb je zelf minder last van het geluid, die een hondenföhn kan produceren.

Welke merken waterblazers zijn goed?

De waterblazers voor honden worden door diverse merken aangeboden. Merken als Topmast, IMPAQT, Mistral en Digi Raw-R zijn zeer betrouwbaar. Let goed op de prijsverschillen.

Waar kan ik waterblazers kopen?

Je kunt een waterblazer voor je hond het beste online bestellen. Hier heb je de keuze uit een ruim aanbod aan top producten. Niet iedere lokale dierenwinkel zal een hondendroger verkopen.

Plaats een reactie