Waarom is hondenvoer zo belangrijk voor huid en vacht?

Natuurlijk willen we dat onze hond er mooi en verzorgd bij loopt tijdens het uitlaten, hiervoor heb je een gezonde huid nodig en dus ook indirect een gezonde vacht. Je kunt dit beïnvloeden door het voer wat je aan je hond geeft, maar hoe dan precies? Hieronder vertellen we je waarom hondenvoer zo belangrijk is voor huid en vacht en wat in dit voer zit wat bijdraagt hieraan.

Eiwitten

Eiwitten worden ook wel gezien als de bouwstenen van het lichaam van je viervoeter, daarom hebben ze ook een hele belangrijke invloed op de gezondheid van de huid en de vacht. Je kunt het beste voor hondenvoer kiezen die eiwitten hebben van hoogwaardige kwaliteit, zoals van Easypets.

Vetzuren

Niet alleen eiwitten zijn belangrijk voor de gezondheid van de huid en vacht, ook vetzuren zijn hierop van invloed. Denk bijvoorbeeld aan vetzuren zoals omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze zorgen er namelijk voor dat je hond niet een te droge huid krijgt, wat weer resulteert en schilfers en jeuk. Je kunt deze vetzuren terugvinden in speciaal hondenvoer, maar ook in producten die van vis zijn gemaakt.

Vitaminen en mineralen

Dan hebben we natuurlijk ook nog de vitaminen en mineralen die je hondje nodig heeft, die ook bijdragen aan de huidgezondheid. Talg wordt meestal geassocieerd met een vette vacht, maar een gezonde vacht produceert ook een kleine hoeveelheid talg die er voor zorgt dat de huid van je viervoeter niet te droog wordt. De vitaminen en mineralen in het hondenvoer stimuleren dus deze gezonde talgproductie.

Vocht

Niet alleen bovengenoemde aspecten zijn belangrijk, ook vocht is een heel belangrijk iets als het gaat om de huidgezondheid van je hond. Je kunt dit vocht geven aan je hond door hem of haar genoeg drinken te geven, maar als hij of zij niet goed drinkt, dan kan je er natuurlijk ook altijd nog voor kiezen om je hondje natvoer te geven, hier zit namelijk ook vocht in.

Het eten wat je je hond geeft is niet alleen belangrijk voor zijn algemene gezondheid, maar ook specifiek voor de gezondheid van de huid en van de vacht. Kies voor hondenvoer die voldoende eiwitten bevatten, het liefst van hoogwaardige kwaliteit voor de beste resultaten. Ook vetzuren zijn belangrijk om een droge huid te voorkomen. Als laatste heeft je trouwe viervoeter ook nog vitaminen en mineralen nodig voor de talgproductie en natuurlijk voldoende vocht. 

Plaats een reactie