Honden Tondeuses

Zoals wij mensen het fijn vinden om ons kapsel bij te houden en naar de kapper te gaan, hebben honden ook baat bij een verzorgde vacht. Vooral in de zomer kunnen vooral honden met een dikke vacht last hebben van de warmte. Een minder zware en dikke vacht is dan aangenamer voor uw huisdier en een hondentondeuse komt dan goed te pas. En behalve het comfort voor je hond, kan het natuurlijk ook zo zijn dat je wilt dat je trouwe viervoeter er netjes bij loopt. In beide gevallen is een hondentondeuse het apparaat dat een oplossing biedt. 

Hondentondeuse kopen, waar op letten?

Of u nu een trouwe viervoeter als huisdier heeft of dat je je professioneel bezighoudt met het scheren van honden: het kiezen van een goede hondentondeuse is uiterst belangrijk, gezien je hierin investeert en je  het risico op huidletsel natuurlijk zo veel mogelijk wilt beperken. Waar op te letten bij aanschaf van een dierentondeuse?

Allereerst is het handig om het verschil tussen een hondentrimmer en een hondentondeuse uit te leggen. De eerste is eigenlijk een tondeuse die niet echt gemaakt is om er het hele lichaam van de hond mee te scheren. Met een hondentrimmer kun je subtiele plekken zoals haartjes rondom de oren en ogen bijwerken of weghalen. Een hondentondeuse is het apparaat om het hele lichaam te kunnen scheren en vaak daarnaast ook ideaal te gebruiken als hondentrimmer. Dat komt doordat de betere hondentondeuses de mogelijkheid bieden om de scheerkop te verwisselen. Zo kun je zelf afstemmen welk mes het beste past voor het toepasbare werk.

Daarnaast kun je kiezen uit een draadloze hondentondeuse die op batterijen werkt of een hondentondeuse die op stroom werkt. Een persoonlijke keuze die voornamelijk afhangt van de grootte van de hond en hoeveel bewegingsvrijheid je nodig wilt hebben tijdens het scheren. 

Tot slot zijn er hondentondeuses die vaste messen hebben (waarop het mes vastgeschroefd zit) en hondentondeuse met verwisselbare scheerkoppen. Het is uiterst handig als je voor een tondeuse gaat met vervangbare messen, want zo kun je ze vervangen indien nodig en met de verschillende opzetstukken zelf de scheerlengte bepalen of voor welk deel van het lichaam.

Kortom: er zijn heel veel verschillende hondentondeuses op de markt verkrijgbaar. Welke het beste apparaat is voor jou hangt af van verschillende zaken zoals bijvoorbeeld het budget dat je te besteden hebt, waar je het apparaat precies voor nodig hebt, de grootte en het ras van je hond en de haarlengte. Vaak komen de tondeuses in een setje inclusief kammen en schaar.

Verschillende hondentondeuse merken

Zoals gezegd, er zijn genoeg verscheiden hondentondeuses op de markt, dus voor welke hondentondeuse ga jij? Er zijn onbekende hondentondeuses van Chinese makelij, maar ook bepaalde merken die kwaliteit wat hoger in het vaandel hebben staan. 

  • Een daarvan is het bekende Amerikaanse merk Andis. Dit internationale label bestaat al bijna een eeuw en is koploper op het gebied van scheren en knippen. Duurzaamheid, onderhoudsvrij en vakmanschap zijn enkele woorden die bij dit merk passen. Het Andis assortiment bestaat uit krachtige tondeuses en scheerkoppen voor zowel professionele als thuis trimmers en met variabele mes opties. Een ander opvallend punt is dat de hondentondeuses van Andis in veel verschillende kleuren beschikbaar zijn en bekend staan dat ze geruisloos werken. 
  • Hondentondeuses van het Amerikaanse Wahl zijn ook niet meer weg te denken uit de professionele wereld van kappers en dierenverzorgers. Krachtige, stille tondeuses die snel scheren voor elk type vacht en de apparaten zijn voorzien van professionele verwijderbare mesjes. De apparaten van Wahl behoren tot een van de beste hondentondeuses verkrijgbaar op de markt.
  • Moser is een alliantie van Wahl, bekend om zijn haarstyling toestellen en heeft ook een mooi assortiment hondentondeuses die voornamelijk geschikt zijn voor alle vachten waardoor de vacht in verschillende lengtes kan worden getrimd. Vakmanschap en precisie horen bij de Moser hondentondeuses die speciaal gemaakt worden in Duitsland voor echte vakkundigheid. 
  • Andere bekende merken die vooral geliefd zijn in hondentrimsalons zijn onder meer het Duitse merk Aesculap en het Zwitserse Heiniger. Beiden kwaliteitsmerken van Europese makelij. 

Wat zijn de beste hondentondeuses?

Zoals hierboven is beschreven zijn de bekendere merken en zijn niet voor niets zo bekend geworden. Het zijn de Mercedessen en BMW’s onder de hondentondeuses. Hun vakmanschap en kwaliteit zorgen voor concurrerende artikelen. Uiteraard betaal je wel wat meer voor deze merken, maar dan heb je wel kwaliteit! 

Hondentondeuses in de aanbieding

Je kan flink wat besparen op aanbiedingen, houd daarom de acties van bepaalde dierenwinkels in de gaten. Ook kun je besparen door je in te schrijven op nieuwsbrieven van winkels of goed de acties in de gaten te houden in de folders die je in de bus krijgt. Wil je online shoppen? Bezoek dan eerst verschillende vergelijkingswebsites waar je de prijzen kunt vergelijken voordat je een hondentondeuse aanschaft. Met wat geluk vind je een goede hondentondeuse waar een lekker prijskaartje aan vasthangt of in de aanbieding is.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over de hondentondeuse. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze achter in de reacties!

Zijn er speciale hondentondeuses voor dikke vachten?

Bekende merken als Andis en Wahl zijn krachtige hondentondeuses die dikke vachten heel goed aankunnen. Ook andere merken zijn hiervoor geschikt, bij dikke vachten of honden met lang haar is het vooral een kwestie om regelmatig het lichaam van de hond te scheren.

Wat is het verschil tussen hondentondeuse of hondentrimmer?

Een hondentrimmers is ideaal om bepaalde nauwkeurige plekken van de vacht van de hond te scheren. Denk aan subtiele gebieden zoals de oren, rondom de ogen en staart om het haar weg te halen of in te korten. Een hondentondeuse daarentegen is geschikt om het hele lichaam van de hond te scheren.

Wat is de beste hondentondeuse?

Hondentondeuses van Moser, Wahl, Aesculap, Andis en Heiniger zijn de meeste bekende merken en staan bekend om hun krachtige motors, kwaliteit en vakmanschap.

Waar vind ik hondentondeuse aanbiedingen?

Bekijk de aanbiedingen online of via de folders van dierenwinkels, zoals Zooplus en Macrovet of check vergelijkingswebsites.

Welke merken hondentondeuse zijn er?

Bekende merken hondentondeuses zijn onder andere Moser, Wahl, Aesculap, Andis, Oster en Heiniger.

Plaats een reactie