Oorzaken van niezen bij honden

Je zult het vast al eens gezien hebben, dat je hond aan het niezen is. Maar wat zou hier nu de oorzaak van zien en wat kun of moet je hier aan doen? We behandelen het in dit artikel!

Allergenen die niezen kunnen veroorzaken

Er zijn verschillende allergenen die niezen kunnen veroorzaken, waaronder huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt en pollen. Als je weet dat je hond allergisch is voor een van deze stoffen, is het belangrijk om maatregelen te nemen om blootstelling zoveel mogelijk te vermijden.

Omgevingsfactoren die niezen kunnen veroorzaken

Er zijn een paar omgevingsfactoren die niezen bij honden kunnen veroorzaken. Een daarvan is allergie voor pollen, stof en andere allergenen. Honden kunnen ook verkouden worden door blootstelling aan koud weer of door zwemmen in koud water. Infecties van de luchtwegen, zoals kennelhoest, kunnen een hond ook doen niezen.

Medische oorzaken van niezen bij honden

Honden kunnen om een aantal redenen niezen, waaronder allergieën, infecties en vreemde voorwerpen in hun neus. In de meeste gevallen is niezen geen reden tot zorg en kan het worden behandeld met vrij verkrijgbare medicijnen. Er zijn echter enkele medische oorzaken van niezen bij honden die door een dierenarts moeten worden behandeld.

Een veel voorkomende medische oorzaak van niezen bij honden is een neustumor. Dit type tumor kan ervoor zorgen dat honden overmatig niezen en een bloederige afscheiding uit hun neus hebben. Neustumoren kunnen kankerachtig of niet-kankerachtig zijn, en vereisen meestal een operatie om ze te verwijderen.

Een andere medische oorzaak van niezen bij honden is hondenziekte. Dit virus kan bij honden leiden tot ernstige hoest, koorts en niezen. Hondenziekte is vaak dodelijk, maar kan worden behandeld met antibiotica als hij vroeg wordt gepakt.

Als je hond overmatig niest, is het belangrijk om met hem naar de dierenarts te gaan om de oorzaak vast te stellen. Niezen kan een teken zijn van een ernstig medisch probleem, dus het is het beste om mogelijke oorzaken uit te sluiten voordat je actie onderneemt.

Behandelingsmogelijkheden voor niesende honden

Er zijn een paar verschillende behandelingsmogelijkheden voor niesende honden. Sommige mensen kunnen ervoor kiezen om gewoon af te wachten en kijken of het niezen vanzelf overgaat, terwijl anderen ervoor kunnen kiezen om met hun hond naar de dierenarts te gaan voor een diagnose en een behandelplan. Als je hond vaak niest, is het een goed idee om hem te laten onderzoeken door een deskundige om er zeker van te zijn dat er geen onderliggend medisch probleem is dat het probleem veroorzaakt.

Preventietips om te voorkomen dat je hond niest

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je hond niest. Ten eerste, zorg ervoor dat hij voldoende beweging krijgt. Een vermoeide hond zal minder snel ziek worden. Je moet ook hun leefomgeving schoon en vrij van allergenen houden. Als je weet dat je hond ergens allergisch voor is, probeer dan te voorkomen dat hij eraan wordt blootgesteld. Zorg er ten slotte voor dat je hond goed is ingeënt en laat hem regelmatig controleren door de dierenarts.

Plaats een reactie