GPS Tracker voor de hond

Je trouwe viervoeter is je veel waard! Stel je eens voor, dat je hond wegrent en niet meer terugkeert. Hoe weet je waar je hond zich voor je verstopt? Mogelijk is je hond verdwaald en kan deze de weg naar huis niet meer vinden. Een GPS tracker biedt uitkomst in dergelijke situaties. Dankzij een halsband met GPS is het relatief eenvoudig om de positie van je hond te achterhalen. Niet alleen prettig voor jou als baasje, maar ook voor de hond zelf! Waarop moet je letten, wanneer je een GPS voor je hond koopt? Wordt een GPS tracker voor honden altijd geleverd met een verplicht abonnement? In dit artikel lees je hier meer over! 

Halsband met GPS 

De GPS tracker voor je hond zit vrijwel altijd op de halsband. Op deze manier kan je hond deze onderweg niet verliezen. Daarbij wil je de hond niet belasten met andere bandjes. Bij de aankoop van een halsband met GPS is het belangrijk om te kijken naar de precisie van de locatie die door de halsband wordt afgegeven, de batterijduur van het apparaat en de kosten voor een mogelijk verplicht abonnement. Zeker de goede GPS trackers voor honden hebben vrijwel allemaal een abonnement. 

Ook niet onbelangrijk: is de GPS tracker voor je hond waterdicht? Een waterdichte GPS tracker voorkomt dat het signaal verdwijnt als je hond bijvoorbeeld regelmatig in het water springt.  

GPS chip voor de hond 

Een GPS chip voor honden wordt eigenlijk nooit anders gebruikt, dan in de vorm van een kastje op de halsband. Dit is voor de hond de prettigste oplossing en daarbij direct te gebruiken. Het toepassen van een chip onder de huid van de hond is bepaald niet diervriendelijk en daarbij veel ingewikkelder. Een halsband met GPS chip voor de hond kost vaak circa 50 tot 150 euro. Een relatief kleine investering voor hetgeen dit je oplevert! Zoals eerder aangehaald werd, kunnen hier de kosten voor een abonnement nog bovenop komen. 

Tip: laat je huisdier altijd chippen! Mocht je hond of kat elders gevonden worden, dan kunnen de medewerkers van de dierenambulance achterhalen wie de eigenaar van de hond is. 

Beste GPS trackers voor de hond 

Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, kun je voor een van de onderstaande GPS trackers voor honden kiezen. Van deze modellen is de GPS tracker van Tractive een voordelig instapmodel. Je koopt deze GPS voor honden voor nog geen 50 euro. Bij dit model betaal je maandelijks een klein bedrag voor een abonnement, om de kaarten van de GPS tracker actueel te houden.

Aanzienlijk duurder is de GPS tracker van Invoxia. Dit model is echter het meest nauwkeurig en geavanceerd. Het model kost circa 120 euro en wordt, net als de Tractive GPS tracker voor honden, geleverd met een abonnement. Voordeel van de GPS tracker van Invoxia is het feit dat je hierbij de eerste drie jaar niet hoeft te betalen voor het abonnement. Mogelijk wil je na deze drie jaar een nieuwe GPS tracker! 

De top 5 GPS trackers voor honden

  • Invoxia GPS tracker (beste keuze) 
  • Weenect Dogs 2 
  • Mr. Safe Smart Pet Tracker
  • Kippy GPS tracker
  • Tractive GPS tracker (voordeligste optie) 

Beste GPS trackers zonder abonnement 

De meeste GPS trackers voor honden worden verkocht in combinatie met een abonnement. Het abonnement zorgt er hierbij voor, dat je de kaarten in de GPS tracker up-to-date kunt houden. Er zijn echter ook modellen die je zonder abonnement kunt gebruiken. Een eenmalige investering om de positie van je hond vervolgens zonder vaste maandelijkse kosten te kunnen bepalen! Onderstaand overzicht toont de beste GPS trackers zonder abonnement. 

De top 5 GPS trackers zonder abonnement: 

  • Eyzo GPS tracker (beste keuze) 
  • Gogo pet GPS tracker
  • Eyenimal GPS tracker
  • Tile Pro bluetooth GPS tracker 
  • TAG bluetooth GPS tracker (voordeligste optie)  

Prepaid simkaart in honden GPS 

Toch gebruik je deze GPS trackers zonder abonnement niet volledig zonder maandelijkse kosten. Bij de GPS trackers zonder abonnement heb je namelijk een prepaid simkaart nodig. Gebruik een prepaid simkaart van een goedkope provider om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Er moet altijd saldo op de simkaart staan, wil je de GPS tracker kunnen gebruiken.  

Bluetooth GPS tracker voor honden 

Een alternatief voor een GPS tracker zonder abonnement maar met simkaart, is een bluetooth GPS tracker. Groot nadeel van deze GPS trackers is het feit, dat hun bereik doorgaans zeer beperkt is. Over het algemeen werken ze tot een afstand van circa 10-15 meter. Het maakt dit vaak niet de beste optie voor een avontuurlijke hond. 

Veelgestelde vragen over GPS tracker voor honden 

Mogelijk heb je na het lezen van dit artikel vragen over het gebruik van een GPS tracker voor honden. Waarop moet je letten bij de aankoop van zo’n systeem? Welke mogelijkheden worden tegenwoordig aangeboden voor avontuurlijke huisdieren? Enzovoorts. Onderstaand vind je het antwoord op de meest gestelde vragen over de GPS trackers voor honden.

Is een GPS tracker voor de hond waterdicht?

De meeste GPS trackers voor honden zijn waterdicht. Kijk in de productomschrijving van een GPS tracker, of deze bestand is tegen vocht. Een vereiste, wanneer je hond regelmatig zwemt.

Kun je je hond ook laten chippen voor GPS?

Nee, er wordt vrijwel altijd gekozen voor een GPS chip in een halsband voor honden. Wel zo diervriendelijk en goedkoop. Daarbij kun je de GPS halsband voor je hond direct gebruiken na aankoop.

Is er ook tracking voor de hond zonder abonnement?

Er zijn GPS tracking systemen voor honden zonder abonnement. Let wel, je dient voor zo’n GPS tracker zonder abonnement een prepaid simkaart met saldo te kopen. Ook een bluetooth GPS tracker is een optie.

Kun je je hond tracken via een halsband?

Er zijn verschillende GPS halsbanden voor honden. Vaak wordt zo’n honden GPS verkocht in combinatie met een abonnement, waarmee je de kaarten in de honden tracker up-to-date houdt.

Wat kost het tracken van mijn hond?

Een hond GPS tracker kost over het algemeen tussen de 50 en 150 euro. De goedkoopste modellen, een bluetooth GPS hond tracker kost nog geen 25 euro. Deze zijn echter minder nauwkeurig.

Plaats een reactie