Beste videogames met honden in de hoofdrol aller tijden

Als je een echte hondenliefhebber bent, ben je misschien op zoek naar leuke videogames waar je met honden kunt spelen, of misschien wil je spelen als een hond! Voor wie de charme en het gezelschap van onze viervoeters niet kunnen weerstaan, is er een immers een heerlijke wereld van videogames waar trouwe viervoeters de hoofdrol spelen.

Dus, laten we een duik nemen in de wereld van kwispelende staarten en puppyoogjes met de vijf beste videospellen met honden als thema.

1.     Little Friends – Puppy Island

Little Friends – Puppy Island is een heerlijke mix van een huisdierensimulator en een avonturenspel en biedt spelers de kans om voor verschillende zwerfpups te zorgen en er vriendschap mee te sluiten. Deze game is in 2023 ontwikkeld voor Nintendo Switch en PC en stelt spelers in staat om hun virtuele pups te voeren, in bad te doen, uit te laten en met ze te spelen. Met zes verschillende gebieden om te verkennen, kunnen spelers hun puppy’s aanpassen met schattige outfits en honden ontdekken van negen verschillende rassen met honderden vachtpatronen.

2.     The Dog House Megaways

Voor wie van de spanning van het online casino houdt, biedt The Dog House Megaways van Pragmatic Play een unieke spelervaring met honden in de hoofdrol. Dit slotspel speelt zich af in een geïdealiseerde voorstedelijke buurt en toont een verzameling cartooneske honden die in aangrenzende tuinen leven. Het geeft spelers bij elke spin kans op winsten tot en met 12.000x hun inzet. Het schattige ontwerp en de belonende gameplay zorgen ervoor dat The Dog House Megaways sinds zijn release in 2019 een van de populairste gokkasten ter wereld is geworden.

3.     My Universe: Puppies and Kittens

My Universe: Puppies and Kittens is een simulatiespel waarin spelers voor verschillende puppy’s en katjes kunnen zorgen. In deze game, gelanceerd in 2022 voor Nintendo Switch, PlayStation 4 en pc, kunnen spelers hun virtuele huisdieren voeren, in bad doen en met ze spelen. De puppy’s uitlaten in verschillende gebieden voegt een gevoel van avontuur toe, terwijl het verdienen van beloningen en accessoires de algehele spelervaring verbetert.

4.     Nintendogs

Nintendogs voor Nintendo DS is nog een klassieker in het simulatiegenre en is al jaren een favoriet onder dierenliefhebbers. Spelers kunnen verschillende puppy’s grootbrengen en verzorgen. Met functies als voeden, trainen, spelen, borstelen, wassen en zelfs praten tegen je virtuele hondjes met behulp van de ingebouwde microfoon, bood dit spel een uitgebreide en meeslepende ervaring. De eerste versie van het spel dateert van 2005, maar het is al die jaren populair gebleven. Binnenkort verschijnt er trouwens een mobiele versie van het spel. Fans vragen zich ook af of er binnenkort ook een versie voor de Switch verschijnt.

5. Scooby-Doo Night of 100 Frights

Voor fans van de iconische Scooby-Doo franchise bood Scooby-Doo Night of 100 Frights een griezelig avontuur. In deze game, die in 2002 verkrijgbaar was voor PlayStation 2 en Xbox, kruipen spelers in de huid van Scooby-Doo terwijl hij op zoek gaat naar de rest van de bende, die ontvoerd zijn. Het spel bevat de klassieke Scooby-Doo-elementen van mysterie, gadgets en monsters. Met een perfecte mix van plezier en uitdaging bood dit spel niet alleen een vermakelijke ervaring voor liefhebbers van Scooby-Doo, maar ook voor alle gamers jong en oud. Hopelijk krijgen we binnenkort een remaster of een vervolgspel voor moderne consoles. 

Plaats een reactie